Türkiye'de kaç doktor var? İşte sağlık ordumuzun rakamları...

Türkiye'de kaç doktor var? İşte sağlık ordumuzun rakamları...

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 10 Mart'tan itibaren ülkemizde de yayılmaya başlayan yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınıyla birlikte akıllara sağlık personelimizin yeterli olup olmadığı sorusu geldi. Erdoğan rakamları açıkladı.

Koronavirüs salgını sebebiyle hastaneler dolup taştı. Peki ülkemizde doktor ve sağlık personeli sayısı yeterli mi? 

 

erdogan-056.jpg

ERDOĞAN MEKTUBUNDA SAYILARI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından sokağa çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlara ücretsiz kolonya ve maske dağıtımı yapılıyor. Polis ve bekçiler gittikleri evlerde vatandaşlara üzerinde 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı' yazılı poşetleri teslim ederek ayrıca 'sağlığınız için evde kalın' çağrısı yapıyor. Poşetin içinde maske, kolonya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mektubu yer alıyor. 

 

kolonya.jpg

 

DEVASA BİR SAĞLIK ORDUSUNA SAHİBİZ

Mektupta Erdoğan sağlık personeli sayısını şu sözlerle açıkladı: Küresel salgın haline gelen Koronavirüs'e karşı ülkece milli bir mücadelenin içerisindeyiz. Devlet olarak gerekli tüm tedbirleri alıyor, milletimizin sağlığını tehdit eden bu salgına karşı bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Türkiye, son 18 yılda temel hizmet alanlarında yaşadığı değişim ve dönüşüm sayesinde Koronavirüs salgınına en hazırlıklı ülkelerden biridir. Bugün, dünyanın en güçlü genel sağlık sigorta sistemini hayata geçirmiş, en modern hastanelerini inşa etmiş, dünyanın örnek aldığı bir Türkiye var. Bunun yanında; 165 bin doktorumuz, 205 bini hemşire olmak üzere 490 bin sağlık ve 360 bin destek personelimizle devâsa bir sağlık ordusuna sahibiz.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DA PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, Meclis'e sunulan, 'Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi'nin en kısa sürede yasalaşacağına inandıklarını bildirerek "1 milyon 100 bini aşkın sağlık personelimiz" ifadesiyle sağlık ordusuna vurgu yaptı.

İŞTE KOCA'NIN O PAYLAŞIMI

Koca, "Değerli vekillerim, Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi ile 1 milyon 100 bini aşkın sağlık personelimize güvence sunma hazırlığında olan yüce Meclisimize şükran borçluyuz. Teklifin istisnasız her vekilimizin desteği ile en kısa sürede yasalaşacağına inanıyoruz" dedi. 

 

koca-012.jpg

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.