Türkiye’de korkutan bilanço ; 31 günde 31 kadın öldürüldü

Türkiye’de korkutan bilanço ; 31 günde 31 kadın öldürüldü

31 Günde 31 kadın cinayeti

Son sözleri “ölmek istemiyorum” olan ve 10 yaşındaki kız çocuğunun gözleri önünde eski eşi Fedai Baran tarafından hunharca bir cinayete kurban giden Emine Bulut yaşadığı Kırıkkale’de ve Türkiye’de herkesi yasa boğdu. Elem veren olaya bizzat şahit olan 10 yaşındaki kızı ise sadece “lütfen ölme” oldu. Yaşanan her kadın cinayetinde olduğu gibi tüm Türkiye ayağa kalktı ve sosyal medya da konu #EmineBulut, #Ölmekİstemiyorum, #AnneLütfenÖlme, #KadınaŞiddeteHayır etiketleriyle kelimenin tam anlamıyla yıkıldı.

Fedai Baran, olayın ardından Bahşılı ilçesinde gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Fedai Baran, mahkemedeki ifadesinde, "Çocuğumun velayeti konusunda konuşurken bana hakaret edince sinirlenip, yanımda gezdirdiğim bıçakla vurdum" dedi.

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri aslında tüm dünyada kapanmak bilmeyen bir yara, Birleşmiş Milletler’in yayınladığı bir rapora göre her gün tüm dünyada ortalama 137 kadın cinayete kurban gidiyor. En çok cinayete kurban giden kadınlar Asya ülkelerinde, bunu Afrika ülkeleri ve Avrupa ülkeleri takip ediyor.

Kadın cinayetlerinin işlendiği mekanların başında ise kendi evleri geliyor.

Türkiye’de ise son yıllarda kadına yönelik şiddet olayları ne yazık ki korkutucu boyutlara ulaşmış durumda. Türkiye’deki evliliklerde erkeğin kadın üzerinde egemenliği olabilmekte ve sözünün dinlenilmediği durumlarda erkek ceza verme hakkını kendisinde görebilmekte.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na göre Temmuz ayında erkekler tarafından 31 kadın öldürüldü, cinsel şiddet ve çocuk istismarı devam ediyor.

Temmuz 2019’da 31 günde 31 kadın cinayeti

Temmuz ayında işlenen kadın cinayetlerinin 5’i şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 16 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi. 2’si boşanmak, 4’ü ayrılmak ve 4’ü de başka konularda kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

Bu istatistiklerdeki en önemli etken ise kurban giden kadınların kimler tarafından öldürüldüğü, gelin bunlara bir göz atalım;

Öldürülen 31 kadının faili belli değil henüz, 11’i kocaları, 1’i ise eski kocası. Diğer 1 ise arkadaşının eski kocası, bir başka 1 ağabeyi olurken diğer bir 1 babası olmakta. 6’sı beraber oldukları erkekler olurken sıralama şöyle devam ediyor; 1 damat, 1 torun, 1 eş dost çevresinden tanıdık biri.

Kadın Cinayetlerinde en çok ateşli silahlar kullanılmış

Temmuz 2019 ayında öldürülen 31 kadının 16’sı ateşli silahlarla, 5’i kesici aletle, 1’i boğularak, 3’ü darp edilerek öldürüldü.

1’i yüksek bir yerden şüpheli bir şekilde düşerek ve 5’inin nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.

Kadınların 16’sı evde, 7’si sokak ortasında öldürülmüştür. Öldürülen kadınların 1’i gölde, 1’i nehirde, 1’i ormanda, 1’i sulama kanalında ve 1’i de piknik alanında cansız bedenleri bulundu. 3 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilemedi.

Öldürülen 31 kadının sadece 6 sının çalıştığı yerler bilinmekte diğer 25’inin ise çalıştığı yerler bilinmemekte.

 

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.