Türkiye’de online alışverişte ödeme krizi

Türkiye’de online alışverişte ödeme krizi

Türkiye’de online alışveriş sitelerinde her yüz ziyaretten sadece bir ya da ikisi satışa dönüşüyor.

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral online alışverişte ortaya çıkan en büyük  sorunlardan ödeme anına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle Türkiye’de online alışveriş yapan her yüz ziyaretçiden sadece bir ya da ikisinin satın alım yaptığını, her 10 alışveriş sepetinden 7’si ödeme anında siteyi terk ettiğini söyleyen Güçlü Kayral, “Bu sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyada e-ticaret sektörünün aşmaya çalıştığı bir sorun. Dünyada ödeme anında son tuşa basmadan terk edilen mal tutarı 4 trilyon dolardır” dedi.

Konu ile ilgili önemli tespitlerde bulunan ve verilere ulaşan Güçlü Kayral, TÜSİAD’ın E-Ticaret Pazar Araştırma Raporu’nda, sanal mağaza ziyaretlerinin alışverişe dönüşme oranının yüzde 1,18 olarak gösterildiğini belirtti.

İşte avantajix.com kurucu ortağı Güçlü Kayral’ın konu ile ilgili açıklamaları;

“Türkiye’de e-ticaretin yıllık cirosu 13 milyar dolar iken, ödeme anında terk edilen sepetlerin parasal değeri 30 milyar doları buluyor. Bu sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyada e-ticaret sektörünün aşmaya çalıştığı bir sorun. Dünyada ödeme anında son tuşa basmadan terk edilen mal tutarı 4 trilyon dolardır.

Alışverişi tamamlamama nedenlerinin başında kargo ücretleri geliyor. Müşterilerin yüzde 47’si ödeme sayfasına geldiğinde kargonun ücretsiz olmadığını görünce sepeti terk ediyor. Güvenlik kaygısı, sepet tutarının beklediğinden yüksek olması gibi gerekçeler de ağırlıklı terk edilme nedenleri arasında yer alıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.