Türkiye'de sel felaketi: Pek çok il sağanağa teslim oldu! İşte yağışların bilançosu

Türkiye'de sel felaketi: Pek çok il sağanağa teslim oldu! İşte yağışların bilançosu

Türkiye'nin pek çok İli hafta sonu kuvvetli yağışın etkisi altındaydı. Uyarılar peş peşe gelirken pek çok ilde sel felaketi yaşandı.

Türkiye hafta sonu kuvvetli yağışın etkisi altındaydı. Uyarılar peş peşe gelirken Ankara başta olmak üzere pek çok ilde sel felaketi yaşandı. Yurdun çeşitli kesiminde meydana gelen sel felaketi, can kayıplarına da yol açtı.

Uyarılar günler öncesinde yapılmış, vatandaşlar tedbirli olmaya çağırılmıştı.

Türkiye, hafta sonu kuvvetli yağışlara teslim oldu. Yurdun çeşitli kesiminde meydana gelen sel felaketi, can kayıplarına da yol açtı.

 

İşte bölge bölge yağışın bilançosu...

 

ANKARA

Ankara'da etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle taşan Tatlar Deresi'nde, aracıyla sel sularına kapılan 27 yaşındaki İlkay Yiğit'in cesedine, arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara'da 1 kişi için daha kayıp ihbarı yapıldığını bildirdi. Çataklı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ankara Altındağ Tatlar'da 1 vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Kendisinden haber alınamayan vatandaşımızın aracı, selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulundu. Arama- kurtarma çalışmalarına AFAD koordinasyonunda devam ediliyor" dedi.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde akşam saatlerinde bastıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar sel sularıyla doldu, araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerinde su baskını yaşandı.

 

asas-014.jpg

 

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ile Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de ilçedeki çalışmalara destek oluyor.

Vali Şahin, "Bir vatandaşımız elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti." bilgisini verdi. Bir acı haber daha ise ardından geldi. Akyurt ilçesinde Teberik Mahallesi'nde yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Demirel, sel sularından kaçmaya çalışırken yüksekten düşerek yaşamını yitirdi.

Şahin, olumsuz hava koşullarının esir aldığı kentte pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu.

Öğlen saatlerinde Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir hortumun görülmesinin ardından şimdi de Esenboğa Havalimanı üzerinde hortum oluştu. Hortumun oluşması vatandaşlarda paniğe yol açarken, bazı uçakların piste iniş yapamadığı için çevre illerde bulunan havalimanlarına indiği öğrenildi.

Ankara Valiliği, yarın da kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, başkentte yarın yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Açıklamada, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

TOKAT

Tokat'ın Zile ilçesinde etkili olan sağanak, hayatı felç etti. Yağışın ardından, bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Zile Belediyesi İtfaiye ekipleri su basan evlerde çalışma başlattığını açıkladı.

 

fvfvfvf.jpg

 

KASTAMONU

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi de, yurt genelini etkisi altına alan yağışlara teslim oldu. Kentte etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen selde, yollar zarar gördü. Kapanan 8 köyün ulaşımının alternatif yollardan sağlandığı öğrenildi.

KARAMAN

Karaman'da da sel, can aldı. 35 yaşındaki Şehrivani Canıvar, Karaman’da meydana gelen sele kapılarak kaybolmuştu. Canıvar'ın cansız bedeni, kaybolduğu yerden 700 metre uzaklıkta bulundu.

KAYSERİ

Kayseri'de etkili olan sağanak yağış bazı bölgelerde sele neden oldu.

Kentte akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle Kocasinan ilçesine bağlı Güneşli Mahallesi'nde su taşkınları meydana geldi. Öte yandan, Yahyalı ilçesinde de etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Derebağ Mahallesi'ne ulaşan yol, su taşkını nedeniyle trafiğe kapandı. Bazı otomobiller yolda mahsur kalırken, vatandaşlar ekipler tarafından kurtarıldı.

 

ythgghythg.jpg

 

Ayrıca Sarıoğlan ilçesine bağlı Ömürlü Mahallesi'nde de sel meydana geldi. Vatandaşların selin önüne set kurmaya çalışmaları kameralarca kaydedildi. Bölgelerde ekiplerin olumsuzluk yaşanmaması için çalışmaları devam ediyor.

AMASYA

Amasya’da etkili olan şiddetli yağış ve fırtınanın ardından hortum oluştu.

Edinilen bilgiye göre, Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Yılanoğlu kışlası mevkiinde hortum felaketi yaşandı. Görüntülerde arazide ortaya çıkan hortum nedeniyle bir evin çatısı uçtu, elektrik direkleri devrildi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması yüreklere su serpti.

İl merkezi ve Ziyaret beldesinde de yağış nedeniyle taşkın oluştu. Bazı binaların giriş katlarını su bastı, araziler zarar gördü. Vatandaşların araçlarını kurtarmaya çalıştığı o anlar büyük paniğe neden oldu.

Amasya Belediyesi itfaiye ekipleri zarar gören binalarda su tahliyesi çalışması yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Şehrimizin farklı noktalarında yaşanan sel ve heyelan olaylarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

ÇORUM

Çorum’un Osmancık ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve bahçe sular altında kalırken, sokaklar göle döndü. Gelen ihbarları değerlendiren belediye ekipleri, evlerdeki suları tahliye etti. AFAD ekipleri de ilçeye gelerek inceleme yaptı.

Sağanak yağış nedeniyle Koyun Baba Mahallesi’nde yapılan 4. Etap TOKİ binalarında B1-5 bloğunun bodrum katını gelen sel nedeniyle su bastı, güvenlik nedeniyle bloğun elektrikleri kesildi.

AYDIN

Aydın'ın Nazilli ilçesinde öğle saatlerinde başlayan sağanak, kırsal kesimlerde sele neden oldu. Sel sularında mahsur kalan araçları, bölgede çalışma yapan Aydın Büyükşehir ekipleri kurtardı.

Nazilli ilçesinde öğle saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarı nedeniyle teyakkuz halinde olan ekipler, şiddetli yağış sonucu oluşan sel felaketi sonrası oluşan olumsuzluklara anında müdahale etti.

 

yujjuj.jpg

 

Yoğun yağış nedeniyle bazı yolların asfaltları yerinden sökülürken, selde mahsur kalan sürücüler de zor anlar yaşadı. Bozyurt ve İsabeyli Mahallesi’nde sel nedeniyle yolda kalan sürücülerin yardımına o sırada bölgede hummalı çalışma yürüten Aydın Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri yetişti. Araçlar, iş makinalarıyla kurtarıldı. Sel nedeniyle kapanan bazı yollar yapılan çalışmaların ardından açıldı. Böylelikle trafik akışı kısa sürede normale döndü. Vatandaşlar, sel felaketinin izlerini silmek için tüm ekipleriyle sahada olan ve Nazilli’nin birçok noktasında çalışma yürüten Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

SİVAS

Sivas’ta kuvvetli yağışlar Gemerek ilçesi Eşikli köyünde hasara neden oldu. Sivas’ta gün boyu etkili olan kuvvetli yağmur sel ve taşkınlarına neden oldu. Gemerek ilçesi Eşikli köyünde derenin taşması sonucu yollarda, tarım arazilerinde ve yol üzerinde bulunan bazı binalarda hasar meydana geldi. Köyde sokaklar ve yollar adeta dereye döndü. Taşkın ve sel köy sakinleri tarafından cep telefonları ile görüntülendi. Gemerek Kaymakamı İlhan Kayatürk, Eşikli köyüne giderek hasar tespit ve onarım çalışmalarını yerinde takip etti. Kayatürk, can kaybı ve yaralanan olmadığını belirtip, oluşan hasarın giderilmesi için tüm ekipleri seferber ettiklerini belirtti.

İSTANBUL

Küçükçekmece’de sağanak yağış nedeniyle iki evi su bastı. İSKİ tarafından kazı yapılan yolda ise çökme yaşandı. Çöken yola düşen iki araç vatandaşlar tarafından kurtarılırken, ekipler evin içindeki suyu boşaltmak için çalışma başlattı.

İstanbul’da etkisini artırarak devam eden sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı yerlerde sele dönüşürken bazı yerlerde yolun çökmesine neden oldu. Küçükçekmece Halkalı Mahallesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) iki gün önce çalışma yaptığı sokakta, aşırı yağışın da etkisiyle yol çöktü. Çöken yola iki tane araç düştü. Düşen araçlar vatandaşlar tarafından kurtarılırken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.