Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlı gazeteciler çalıştayı yapıldı

Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlı gazeteciler çalıştayı yapıldı

Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlılar, 15-16 Mayıs tarihlerinde bir dizi çalıştay gerçekleştirdi. Azerbaycanlıların birlik ve dayanışmasını amaçlayan çalıştay salgın tedbirleri nedeniyle video konferans yöntemi ile yapıldı.

Azerbaycan Türkleri, "Türkiye'de Yaşayan Azerbaycan Türklerinin, Birlik ve Dayanışma Çalıştayı" konu başlıklı bir çalıştay düzenledi.

15-16 Mayıs tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenen çalıştaya 3 Federasyon başkanı ve kırktan fazla derneğin yöneticileri ile, iş insanları ve basın mensupları katıldı.

Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlıların birlik ve dayanışmasını sağlamak amacıyla düzenlenen çalıştayların üçüncü oturumu basın emekçileri ile yapıldı.

16 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da başlayan çalıştaya 30’un üzerinde basın mensubu ve gazete sahibi katıldı.

 

ere-021.jpg

 

3 saatten fazla devam eden çalıştay çevrimiçi olarak Zoom üzerinden gerçekleştirildi. Çalıştaya katılan basın mensupları birer konuşma yaparak görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Moderatörlüğünü Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği başkanı Cavid Aydın’ın yaptığı çalıştaya Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca’da misafir konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun, Türkiye 70, Azerbaycan’da 3 ve Kıbrıs’ta 4 meslek örgütünden oluşuyor ve 20 bine yakın üyesi var.

Kapanış konuşmasını yazarımız Volkan Aydemir’in yaptığı çalıştayda, Mürteza Öztürk’te bir konuşma yaparak görüşlerini dile getirdi.

Çalıştaya katılan basın emekçileri, Türkiye’de yaşadıkları mesleki sorunları dile getirerek birlik ve dayanışmanın önemini belirttiler.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.