Türkiye'de yaşayan bazı Suriyelilerin 'Sahte ikametgah' ile sosyal yardım aldıkları iddia edildi!

Türkiye'de yaşayan bazı Suriyelilerin 'Sahte ikametgah' ile sosyal yardım aldıkları iddia edildi!

Türkiye'de bulunan bazı Suriyelilerin 'Sahte ikametgah' ile boş adreslerde kendilerini yaşıyor gibi göstererek sosyal yardım aldıkları iddia edildi.

Özellikle Gaziantep, Hatay ve Kilis illerinde yaşayan Suriyelilerin nüfus müdürlüklerinde tespit ettikleri boş dairelere “Sahte ikametgah” ile kayıt yaptırdıkları ve yüzbinlerce Suriyeli’nin bu yolla başta Kızılay olmak üzere pek çok kurumdan gerek nakdi, gerekse ayni sosyal yardım aldıkları ifade ediliyor. Öte yandan bu Suriyelilerin pek çoğunun aslen başka ikametlerde oturdukları için o ikamete ait yardımları da aldıkları belirtiliyor.

 

TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI

 

Bölgedeki illerden gelen haberlerde pek çok evin gerçek sahibinin evlerinde “Sahte ikametgah” ile Suriyeliler’in kayıtlı olduğunu tesadüfen öğrendikleri ifade ediliyor.

Haber Alternatif’in ulaştığı kimi kaynaklar son dönemde giderek fazlalaşan bu “Sahte ikametgah” oyununun ilk olarak 2018 seçimlerinde ortaya çıktığını ve özellikle Gaziantep ve Hatay’da çok sayıda vatandaşın ya tesadüf eseri yahut seçmen kütüklerinin askıya çıkması sonrasında bu kütüklerde yaptıkları kontrol esnasında tesadüfen öğrendiklerini ifade ediyorlar.

Bölgedeki kimi kaynaklar ise “Sahte ikametgah” olayının sadece Suriyeli boyutu olmadığını zira “Sahte ikametgah” hazırlanılmasından, nüfus müdürlüklerinde boş dairelerin tespitine kadar bu sürecin “Organize” bir durum olduğunu ve bazı yapılanmaların bu oluşumları meydana getirerek buradan rant sağladıklarını da belirttiler.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.