Türkiye’deki cep telefonlarına sağlık denetimi

Türkiye’deki cep telefonlarına sağlık denetimi

Herkesin hayatında önemli bir yer tutan cep telefonlarının tüketici sağlığını tehdit etmesini önlemek için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) piyasa gözetimi ve denetimi çalışması başlattı.

Bu kapsamda piyasadaki mobil ve kablosuz sabit telefonlar, telsiz cihazları, modemler, kablosuz mouse ve klavyeler, navigasyon cihazları, tablet bilgisayarlar gibi çok sayıda ürün grubu denetime tabi tutuldu. Uygun içeriğe sahip olmayan veya tüketici sağlığını tehdit edebilecek cihazlar denetimlerde belirlenerek gerekli işlemler yapıldı. 

BTK’da Piyasa Gözetim ve Denetimi (PGD) faaliyetleri kapsamında; mevzuat bilgilerini güncellemek, yeni yaklaşım direktifleri hakkında bilgi sahibi olmak ve denetimler hususunda değerlendirmeler yapmak üzere gerçekleştirilen eğitim programında teknolojik ürünlerin denetlenme mekanizması da masaya yatırıldı.

İNSAN SAĞLIĞI ÖNCELİKLİ KONU

Piyasada yer alan ürünlerin insan sağlığı, can ve mal güvenliği ile teknik düzenlemeler açısından risk teşkil etmemelerini sağlamak amacıyla piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında çalışmalar yürüten BTK, sadece mobil telefon cihazları değil, kablosuz sabit telefonlar, telsiz cihazları, alçak güçlü telsiz cihazları, modemler, kablosuz mouse ve klavyeler gibi kablosuz erişim cihazları, navigasyon cihazları, telemetri cihazları, tablet bilgisayarlar gibi çok sayıda ürün grubunu da denetliyor. Uygun içeriğe sahip olmayan veya tüketici sağlığını tehdit edebilecek cihazlar denetimlerde belirlenerek gerekli işlemler başlatılıyor.

BTK Teknik Düzenlemeler Daire Başkanı Ramazan Yılmaz ise, “Ülkemizde yıllık ortalama; 500 adet firma, 350 marka 1200 model ve 200 numune cihaz olmak üzere 2000’in üzerinde denetim sağlanıyor” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.