Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda işçilerine vergi şoku!

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda işçilerine vergi şoku!

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda, işçilerine hatırı sayılır bir prim vermişti. Ancak bankaya primlerini almaya giden işçiler büyük bir şoka uğradı.

Son Honda Civic'i üretim bandından indirerek Türkiye sayfasını resmen kapatan Honda, işçilerine hatırı sayılır bir prim vermişti.

Honda, fabrikasında çalışan 1200 personelin kıdem tazminatlarının yanı sıra her bir çalışanına Cumhuriyet altını hediye etti. Aynı zamanda Honda, 10 yıldan az çalışanlara 40 maaş, 10 yılı aşkın çalışanlarına ise 48 maaş ikramiye verdi.

Ancak işçiler ikramiyeleri almak için bankaya gittiklerinde “şoka” uğradı. İşçiler gelirlerindeki artışın bir üst dilime çıktığı için yüzde 30’u aşan bir oranda vergi kesildiğini öğrendi.

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Honda işçilerinin ikramiyesinin yüzde 30’u vergiye gitti. Bu sorun tüm işçileri ilgilendiriyor aslında. İşçiler toplusözleşmeden sonra vergi dilimlerinin yükselmesi ile karşı karşıya kalıyorlar. Biz hem asgari ücretten hem de asgari ücret kadar olan ücretlerden vergi kesintisi olmaması gerektiğini söylüyoruz. Asgari ücretin üzerindekilerden de yüzde 10 alınmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.