Türkiye'deki Suriyelilerden hadsiz çağrı! Sığınmacılara karşı çıkan siyasilerin tutuklanmasını istediler, iş bırakma çağrısı yaptılar

Türkiye'deki Suriyelilerden hadsiz çağrı! Sığınmacılara karşı çıkan siyasilerin tutuklanmasını istediler, iş bırakma çağrısı yaptılar

Türkiye’deki Suriyeliler yanlış sığınmacı politikasına karşı çıkan siyasilerin tutuklanması talebiyle 12/17 Eylül arası iş bırakma eylemi çağrısı yaptı.

Ülkelerinde 2011'de çıkan iç savaşın ardından Türkiye'ye çeşitli yollarla gelen Suriyeliler, yanlış sığınmacı politikasına karşı çıkan siyasilerin tutuklanması talebiyle 12/17 Eylül arası iş bırakma eylemi çağrısı yayınladı. 

Çağrıyı duyanlar "11 yılı aşkın sürenin ardından ülkemizde bulunan Suriyelilere tanınan geçici koruma statüsünün geçiciliğinin fiilen sona erdiğinin açık bir göstergesi" yorumunu yaptı. 

 

asasasas-010.JPG

 

Ülkemize sığınan Suriyeli sayısı; geçici koruma altındaki Suriyelilere ek olarak oturma izni ile yaklaşık 108 bin kişi. Türk vatandaşlığı alan Suriyeli sayısı Ağustos 2022 itibariyle 120 bin 133'ü reşit olmak üzere 211 bin 908'u geçti. 

Sığınmacı sayısının kitlesel olarak artışı, hukuki koruma bağlamında bir kargaşayı beraberinde getirirken, suriyelilerin yarattıkları demografik tehlike ve Türkiye’nin ulus devlet yapısına karşı oluşan tehdit konu üzerine çalışmalar yapanlar tarafından sıkla ifade ediliyor.

Sığınmacıların hemen her gün çıkardığı sorunlara rağmen, ülkemize Suriye, Afganistan ve Pakistan’dan yaşanan göç akını da sürüyor.

 

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN TEPKİ GELDİ

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabı Twitter'dan konuya ilişkin bir paylaşım yaptı.

Özdağ paylaşımında 'AKP'nin Türk Milleti'nin başına bela ettiği sığınmacı ve kaçaklar, sığınmacı politikasına karşı çıkan Ümit Özdağ başta olmak üzere tüm siyasilerin tutuklanması talebiyle 12/17 Eylül'de iş bırakma eylemi çağrısı yaptılar. Sığınmacı ve kaçaklar, alenen devletimize meydan okuyor!' dedi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.