Türkiye’den koşar adım giden Suriyeli: Biz mi dedik bizi kurtarın diye?

Türkiye’den koşar adım giden Suriyeli: Biz mi dedik bizi kurtarın diye?

Türkiye'den Avrupa'ya gitmek için Pazarkule Sınır Kapısı'na giden Suriyelierden bazılarının sözleri büyük tepki topladı.

İdlib'de 34 askerimizin şehit edilmesinin ardından Türkiye, ülkede bulunan başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerin Avrupa'ya gitmesini engellememe kararı aldı.

Bu karar sonrası mülteciler, başta Edirne'deki Pazarkule Sınır Kapısı olmak üzere Yunanistan'a geçebilecekleri yerlere akın etti.

 

'BİZ SİZE 'BİZİ KURTARIN' DEMEDİK'
 

BBC Türkçe'nin Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki göçmenlerle yaptığı röportajda isimleri Muhammed ve Ali olan iki genç Türkiye'yi eleştirerek "Burada Suriyeli göremiyorum, herkes yabancı. Suriyeliler yüzde 25 kadar geri kalanlar Afgan. Biz buraya okumak için geldik. Okumadık, hiçbir şey kazanmadık. 8 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz, hiçbir şey yapmadık. Bizim arkadaşlarımız Avrupa'da yaşıyor. Hepsi üniversiteden mezun oldu ama biz hiçbir şey kazanmadık. Orada İngilizce de öğretmişler hem yaşamak da kolay. Burada hem çalışmak hem yaşamak zor. Millet bize "Bizim askerlerimiz Suriye'de ölüyor, siz ne yapıyorsunuz" diyor. Sanki biz size dedik "Gidin bizim yerimizi kurtarın" Siz bizi kurtarmaya değil, sınırınızı kurtarmaya gittiniz. Bizi düşünmediniz, kendinizi düşündünüz" diye konuştu.

 

1'İ GÖZALTINA ALINDI DİĞERİ ARANIYOR

Biz mi dedik bizi kurtarın diyerek Türk milletinin sabrını zorlayan 2 Suriyeli için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu düğmeye bastı. Biri yakalanarak gözaltına alındı. Diğeri ise aranıyor. Haberi gazeteci Şamil Tayyar twitter hesabından şöyle duyurdu:

 

suriyeli.jpg

 

 

 

 

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI
 

Suriyeli iki gencin bu ifadeleri sosyal medyada tepki topladı.

 

Twitter'da söz konusu ifadelerin paylaşıldığı anların videosunun altına gelen yorumlar şunlar oldu:

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.