Türkiye'den Rusya'ya ültimatom: Sahaya ineriz

Türkiye'den Rusya'ya ültimatom: Sahaya ineriz

Ermenistan ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan'da sivilleri vurması sonucunda, MSB Hulusi Akar Rus Savunma Bakanı Şoygu'yu telefonla aradı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü. Görüşmede Akar tarafından, "Ateşkesi ihlal ederek sivil yerleşim yerlerine saldıran Ermenistan'ın saldırılarına son vermesinin ve işgal ettikleri topraklardan çıkarılmasının gerekliliği" dile getirildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Akar'ın, Rus mevkidaşı Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısı, İdlib ve Libya başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilen görüşmeye ilişkin açıklamada şunlar kaydedildi: 

AZERBAYCAN BİR 30 YIL DAHA BEKLEYEMEZ

"Görüşmede Akar tarafından, ateşkesi ihlal ederek sivil yerleşim yerlerine saldıran Ermenistan'ın saldırılarına son vermesinin ve işgal ettikleri topraklardan çıkarılmasının gerekliliği, Azerbaycan'ın çözüm için bir 30 yıl daha bekleyemeyeceği, Türkiye'nin Azerbaycan'ın öz topraklarını geri almak için başlattığı harekatta yanında olduğu ifade edildi. 

GANİRE PAŞAYEVA: TÜRKİYE SAHAYA İNER

Öte yandan Akar, Şoygu görüşmesini değerlendiren Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye'nin sahaya inebileceğini iddia etti.

Paşayeva, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında şunları söyledi.

"Hulusi Akar Rus Bakan Şoygu'ya, Eğer üçüncü bir devlet savaşa müdahil olursa Türkiye'nin de sahaya ineceğini söyledi. 

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında değerlendirmelerde bulunan Paşayeva, "Politik ve siyasi destek dışında eğer başka bir devletten Ermenistan'a askeri bir destek gelirse, Türkiye'de Azerbaycan'a askeri destek olarak sahaya inecektir." ifadelerini kullandı

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.