Türkiye'nin Afrin'e askeri yığınak yaptığı belirtiliyor

Türkiye'nin Afrin'e askeri yığınak yaptığı belirtiliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin'e yönelik bir operasyona hazırlandığı ve kent sınırına askeri sevkiyat yaptığı ileri sürüldü. İşte haberin ayrıntıları;

PKK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG, ülke genelinde ki iç savaşı fırsat bilerek Afrin’e yerleşti ve terör örgütünün yuvası haline geldi. Türkiye’nin ise bölgeye askeri  yığınak yaptığı iddia edildi.

Türkiye'nin Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde yer alan Afrin kenti sınırına askeri yığınak yaptığı belirtiliyor. Afrin kenti, Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG'nin elinde bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, Türkiye'nin Afrin sınırına askeri sevkiyat yaptığını belirterek, Suriye içerisinde de askeri sevkiyat yapıldığını söyledi.

'İDLİB TARAFINA DA SEVKİYAT VAR'

Türkiye'nin Afrin'e bir harekat yapmak için sınıra yığınak yaptığını aktaran Mehmud, şöyle devam etti: "Türkiye Afrin için güçlerini Azez ve Mare'ye getiriyor. Hem de sınıra bir askeri sevkiyat yapıyor. İdlip tarafında da sevkiyat yapıyor. Ağır silah sevkiyatı yapıyor. Ne kadar silah sevkiyatı yapıldığına ilişkin net bir rakam veremiyoruz. Türkiye ve grupları (ÖSO) zaten Afrin'e saldırıyorlar."

Mehmud, Türkiye'nin Rusya'dan cesaret alarak Afrin'e müdahale etmek istediğini da iddia etti. Mehmud, Rusya, Türkiye ve İran arasında yapılan ittifakla Türkiye'nin cesaret alarak böyle bir müdahalede bulunmak istediğini öne sürdü.

Türkiye YPG'yi PKK'nın Suriye kolu olarak görürken, YPG Sözcüsü ise bunu kabul etmediklerini söylüyor.

siyasetcafe.com

Kaynak:Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.