Türkiye’nin en çok dinlenen kadınları açıklandı

Türkiye’nin en çok dinlenen kadınları açıklandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Spotify hem dünya genelinde hem de Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçıların kim olduğunu müzikseverlerle paylaştı.

2020 yılının ilk iki ayında dünya genelinde en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinin bir numarasında Billie Eilish var. Kendisi sadece kadın sanatçılar arasında bir numara değil; aynı zamanda (1 Ocak - 1 Mart verilerine göre) yılın en çok dinlenen sanatçısı. Eilish’i ikinci sırada Taylor Swift takip ederken, listenin devamında sırasıyla Ariana Grande, Halsey Halsey ve Camila Cabello yer alıyor.

 

 

Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinin bir numarasında Türkiye’den bir kadın sanatçı var, popun kraliçesi Sezen Aksu tahtını koruyor ve ilk sıraya yerleşiyor. Kraliçeyi Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar Top 5 listesinde Zeynep Bastık, Billie Eilish, Sertab Erener ve Selena Gomez takip ediyor.

 

 

 

Spotify, Türkiye’de her biri kendi alanındaki müzik türüne liderlik eden 6 kadın sanatçı ve bu sanatçıların This Is çalma listeleri ile Dünya Kadınlar Gününü kutluyor. Spotify bu kampanya ile Pop, Geleneksel pop, Hiphop, Rock, Alternatif Jazz ve Psych gibi her biri ait olduğu müzik türüne yön veren lokal kadın sanatçılarla farklı kültürlerin müzikal çeşitliliğini vurguluyor. Sosyal medya ve İstanbul’daki outdoor alanlarda müzikseverler ile buluşacak Spotify’ın Dünya Kadınlar Günü kampanyasında Ayben, Ceylan Ertem, Gaye Su Akyol, Sertab Erner ve Şebnem Ferah  adın sanatçılar yer alıyor.   

 

 

 

Dünya genelinde en çok dinlenen Top 10 kadın sanatçı (1 Ocak - 1 Mart 2020 arasındaki veriler):

 

  1. Billie Eilish
  2. Taylor Swift
  3. Ariana Grande
  4. Halsey
  5. Camila Cabello
  6. Selena Gomez
  7. Dua Lipa
  8. Nicki Minaj
  9. Karol G
  10. Tones And I

 

Türkiye’de en çok dinlenen Top 10 kadın sanatçı (1 Ocak - 1 Mart 2020 arasındaki veriler):

 

  1. Sezen Aksu
  2. Zeynep Bastık
  3. Billie Eilish
  4. Sertab Erener
  5. Selena Gomez
  6. Camila Cabello
  7. Göksel
  8. Sıla
  9. Tones And I
  10. Halsey

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.