Türkiyenin en eski otobüs firması Kamil Koç satıldı

Türkiyenin en eski otobüs firması Kamil Koç satıldı

Türkiye'nin en eski otobüs firması Kamil Koç, Almanya merkezli Flixbus'a satıldı

93 yıldır faaliyette olan ve Türkiye’nin ilk otobüs firması olarak kayıtlara geçen 1926 yılında kurulan Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Almanya merkezli Flixbus’a satıldı.

Bu Kamil Koç’un ilk satış işlemi değil. 2013 yılında da ABD menşeili Actera Grup’a satılmıştı. 1000 araçlık filo, 4000’ü aşkın personeli ve 54 ilde 700 satış noktasıyla 17 milyon yolcuya hizmet vermekteydi.

Son zamanlarda yaşanan otobüs yangınları firmanın itibarını bir hayli zedelese de halen Türkiye’nin en büyük 500 firması arasında yer alıyor.

Sonrasında ekonomi dünyasını şaşkına düşürerek Kamil Koç Otobüsleri A.Ş., Almanya Merkezli digital ulaşım firması olan Flixbus'a devir işlemleri için Rekabet Kurulu’na başvuru yaptı ve onay aldı.

Anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan Flixmobility Kurucusu ve CEO'su Jochen Engert,''Kamil Koç'u ailemize katarak Türkiye seyahat pazarında yeni bir dönem başlatacağımız için çok heyecanlıyız. Şirket olarak herkes için çevreci ve akıllı bir seyahat deneyimi sunma vizyonuyla hareket ediyoruz ve yenilikçi ruhumuzu, akıllı teknolojik hizmetlerimizi ve yüksek güvenlik ve kalite standartlarımızı Türkiye'deki otobüs yolcularına sunarken, Kamil Koç'un neredeyse 100 yıllık deneyim ve bilgisinden faydalanacağımız için mutluyuz” dedi.

FLİXBUS NEDİR?

Flixbus, 2013 yılında Almanya’da kurulan Flixmobiliy, Avrupa ve ABD'de Flixbus adıyla hizmet vermekte.

flixbus.jpg

Uluslararası ve şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan Flixbus daha çok çift katlı otobüslerle hizmet vermekte.

FlixMobility, FlixBus ve FlixTrain markaları aracılığıyla Avrupa ve ABD'de uygun maliyetli seyahat için yeni alternatifler sunan bir girişim konumunda bulunuyor.

FlixBus ve Türk Otobüsçülüğü

Kamil Koç %30 komisyon, garaj girişi çıkışı ve otoban ücretleri ödemektedir. Ancak Flixbus ise otobüs işletmelerinde tam tersi bir uygulamayı yürürlüğe koymuştur. Bu bağlamda sistemin Türkiye’de uygulanması halinde 3 yaş otobüs kriterinin ekonomik sorunlar gerekçesiyle başka zorluklar doğurabileceği belirtiliyor.

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.