Türkiye'nin en genç Milletvekili aday adayı Ömer Faruk BEKTAŞ

Türkiye'nin en genç Milletvekili aday adayı Ömer Faruk BEKTAŞ

24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde binlerce aday milletvekili olabilmek için başvuruda bulundu.

24 Haziran seçimleri öncesi binlerce adayın içerisinde gençlerde yerini aldı. 20 yaşındaki Ömer Faruk Bektaş ise Türkiye’nin en genç milletvekili aday adayı oldu.

Seçilme yaşının 18’e düşürülmesiyle birlikte gençler de milletvekili seçimlerinde boy göstermeye başladı. Maltepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde öğrenim gören 1998 doğumlu Ömer Faruk Bektaş da, Ak Parti İstanbul 1. Bölge’den Milletvekili Aday Adayı oldu.

ÖMER FARUK BEKTAŞ KİMDİR?

1998 yılında İstanbul’un Beyoğlu İlçesi’nde doğdum. İlk ve Orta öğrenimimi Okul Başkanlığı görevini de yaptığım Yahya Kemal Beyatlı ilkokulunda okudum. Lise öğrenimimi Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesinde onur belgesiyle tamamladım. Halem Maltepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde öğrenim görmekteyim.

Aktif şekilde spor yapmaktayım. Bir dönem Sancaktepe Spor Kulübünün güreş takımında bulunmanın yanı sıra okullar bünyesindeki basketbol turnuvalarında kupa ve madalyalar kazandım.

Ailem 1945 yılından beri Beyoğlu İlçesi’nin Kasımpaşa semtinde ikamet etmektedir. Siyasi geçmişi olan bir ailede büyümem nedeniyle Ak Parti Ataşehir İlçe Kurucu üyesi olan annem Ceyhan Bektaş’tan aldığım dava bilincinin yanı sıra büyüdüğüm semt olan Kasımpaşa nedeniyle küçük yaşlardan rol model aldığım Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep TAYYİP ERDOĞAN’ın yolunda ilerleyip görev edindiği vatan ve millet davasını sırtlamayı arzu ederek Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekilliği Aday Adaylığına talip olmuş  bulunmaktayım.

Bünyesinde bulunduğum Sivil Toplum Kuruluşları;

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yaptığım Birlik ve Diriliş Derneği, Maltepe Üniversitesi Fakülte Başkanlığını yaptığım TÜGVA, üyesi bulunduğum Beyoğlu Erzurumlar Vakfı, üyesi bulunduğum Kadıköy İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği, üyesi bulunup Kuran-ı Kerim, Tefsir, Arapça, Fıkıh, Hadis ve Akaid dersleri aldığım Buhara İlim ve Hizmet Vakfı ve Ataşehir Yeşilay örgütünde aktif şekilde görev yapmaktayım.

aday.jpg

adaaa.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum