Türkiye'nin gururu SOM-1

Türkiye'nin gururu SOM-1

Türkiye’nin gururu SOM-1 füzesinin ilk teslimatı gerçekleştirildi. İşte haberin ayrıntıları;

Uluslararası düzeyde büyük ilgi uyandıran SOM füzesini geliştirme çalışmaları devam ederken büyük siparişin ilk yedi adetlik teslimatı gerçekleştirildi.

Geçmişte yurt dışından alınan sistemler artık yurt içinde yerli üretimle özgün biçimde geliştiriliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacını karşılamaya yönelik yapılan çalışmalar her geçen gün artıyor. Sektörün yurt içi projelerde kazandığı deneyimi geliştirerek ihracata katkı sağlaması amaçlanıyor.

SOM-B1’DE İLK TESLİMAT

som1.jpg

Savunma Sanayi Müsteşarlığı sosyal medya hesabı Twitter’dan, SOM-B1 füzesinin büyük paket siparişinin ilk yedi adetlik teslimatının gerçekleştirildiğini duyurdu.

ÖZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR

TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve Roketsan tarafından üretilen 'SOM'un özellikleri saymakla bitmiyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre: Yoğun bir şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılmak üzere tasarlanan SOM, Türkiye’de geliştirilen ilk ve tek seyir füzesi olma özelliğini taşıyor.

Çeşitli yurt dışı savunma fuarlarında sergilenerek uluslararası düzeyde büyük ilgi uyandıran SOM, uçaklarımızın düşman hava savunma sistemlerinin etkili menziline girmeden, kendisine tanımlanan hedeflerin büyük bir doğrulukla vurulmasını sağlıyor.

RADARA YAKALANMASI NEREDEYSE İMKANSIZ

Hem alçaktan seyri hem de özel boyası, SOM'un radara yakalanmasını neredeyse imkansız kılıyor. Türkiye'nin göğsünü kabartan yerli seyir füzesinin menzilini artırma çalışmaları ise sürüyor.

SOM B1’İN FARKI

Yoğun şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılmak üzere tasarlanan SOM füze ailesinin SOM-A, SOM-B1, SOM-B2, SOM-J gibi konfigürasyonları bulunuyor.

SOM B1 füzesinin, SOM füzesinden başlıca farkı; Görüntü Referanslı Navigasyon ve Otomatik Hedef Algılama Sistemi'nin dahil olması. SOM-B1 füzesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde bulunan F-4 ve F-16 uçaklarından atılabiliyor. 250+ kilometre menzile sahip.

OPERASYONEL ÖZELLİKLER:

* Uzun Menzil (250+ km)

* Düşük Görünürlük

* KKS/ANS/YRNS/OHA ile Yüksek Hassasiyet

* Kızılötesi Görüntülemeli Arayıcı ve Veri Tümleşimi ile Yüksek Hassasiyetli Terminal Safha Güdüm

*Karşı Koyma/Karıştırma Tedbirlerine Dayanıklılık

* Ağ Merkezli Harekata Uygunluk

* Fırsat Hedeflerine Angajman

* Uçuş Sırasında Önceden Planlanmış Görevler Arasında Seçim

* Uçuş Sırasında Hedef Tanımlama

* Seçilebilir Vuruş Parametreleri

* Evrensel Silah Arayüzü Uyumluluğu

* NATO UAI Uyumluluğu (Geliştirme Sürecinde)

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.