Türkiye'nin resti Büyükelçilere geri adım attırdı: Erdoğan'dan ilk açıklama

Türkiye'nin resti Büyükelçilere geri adım attırdı: Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala için serbest bırakılma çağrısı yapan büyükelçilere "İstenmeyen adam ilan edilecekler" açıklamasının ardından ABD büyükelçiliği, Türkiye'nin içişlerine karışılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

ABD ile birlikte  10 ülke büyükelçiliklerinin Osman Kavala ile ilgili açıklamalarından geri atım atması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu karşılandı.

AA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, ABD'nin ve bazı ülkelerin Ankara büyükelçiliklerinin Viyana Sözleşmesinin 41. maddesine ilişkin yaptıkları açıklama, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı sorunların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder." ifadesini kullanmıştı.

Sözleşmeye ilişkin aynı ifadeleri Kanada, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, İsveç, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara büyükelçilikleri de resmi hesaplarından paylaşmış ya da retweet etmişti.

 

İLK AÇIKLAMA ABD'DEN GELDİ

 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin, Twitter hesabından yapılan açıklamada,

"ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı sorunların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder." ifadesini kullanıldı.

abd-005.JPG

Diğer büyükelçilikler de geri adım attı

ABD büyükelçiliğinden yapılan açıklamanın bir benzerini de Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet sosyal medya hesabından gerçekleştirdi.

hollanda.JPG

 

YENİ ZELANDA

Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton da söz konusu açıklamaya destek vererek sosyal medya hesabı üzerinden diğer büyükelçilikler ile aynı açıklamayı paylaştı.

 

yeni-zellanda.JPG

 

NORVEÇ

10 Büyükelçilikten biri olan Norveç'in Türkiye'deki temsilciği geri adım attı. ABD'nin attığı tweeti RT'ledi.

DANİMARKA

Danimarka Büyükelçisi Danny Annan da sosyal medya hesabı üzerinden ABD'nin paylaşımını RT'ledi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.