Türkiye’nin TV izleyicisi profili çıkarılacak

Türkiye’nin TV izleyicisi profili çıkarılacak

RTÜK, radyo ve televizyon yayınlarının kamuoyu üzerindeki etkilerini ve kamuoyunun eğilimlerini değerlendirmek amacıyla "Televizyon İzleme Eğilimleri 2017" başlıklı bir araştırma yapacak ve Türkiye'nin izleyici profilini masaya yatıracak.

2006, 2009 ve 2013 yıllarında gerçekleştirilen televizyon izleme eğilimleri araştırmalarından farklı olarak bu yıl yapılacak araştırma ile özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte kitle iletişim araçlarındaki çeşitlenme ile ortaya çıkan yeni medya ve çoklu ekrandan izleme alışkanlıklarına da ışık tutulacak. "Televizyon İzleme Eğilimleri 2017 Kamuoyu Araştırması" ile televizyon izleme eğilimlerinin nasıl değiştiği, çoklu ekran ve yeni medyanın izleme eğilimlerini nasıl etkilediği sorularına yanıt aranacak.

TÜRKİYE'DE TELEVİZYON İZLEME EĞİLİMLERİ ARAŞTIRILACAK

Yapılacak araştırma ile televizyon izleyicilerinin, hafta içi ve hafta sonu günlerinde televizyon izleme düzeylerinin ve eğilimlerinin neler olduğu, hangi saatlerde televizyon izlendiği, program türlerinin izlenme düzeyi ve televizyonun insanların günlük hayatlarındaki yeri ve önemi tespit edilecek. Hem televizyon izleme eğilimleri hem de yeni medya kullanımına ilişkin bütüncül veriler oluşturularak, televizyon izlemenin ve izleyicisinin değişen yapısını ortaya koymayı hedefleyen çalışma yüzde 95 güvenilirlik ve +- yüzde 2.5 hata payı ile yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir örneklem üzerinden gerçekleştirilecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.