Türkiye'nin ünlü gıda devi Yörsan'ın iflas talebi kabul edildi

Türkiye'nin ünlü gıda devi Yörsan'ın iflas talebi kabul edildi

Türkiye'nin en bilinen gıda devleri arasında yer alan ve geçen yıl kayyum atanan Yörsan firmasının iflas talebi mahkemece kabul edildi.

Küresel kriz ve ardından gelen korona virüs pandemisi nedeniyle zor günler yaşayan firmalar art arda konkordato ve iflas vermeye başladı. Bir çok ünlü firmanın konkordato açıkladığı dönemde iflas eden şirket sayıları da arttı.

Listeye son eklenen firma ise özellikle süt ve süt ürünlerinde Türkiye'nin marka değerlerinden olan Yörsan oldu. Gıda üzerine faaliyet gösteren ve geçen yıl kayyum atanan Yörsan firmasının iflas talebi kabul edildi.

MAHKEME İFLAS KARARI VERDİ

Balıkesir Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına alacaklı şirket avukatlarıyla Balıkesir'de bulunan bazı süt kooperatiflerinin yöneticileri katıldı. Hakim, Yörsan Gıda Mamülleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin iflasına karar verdi.

İflasın bugün itibarıyla açılmasına hükmedilirken, iflas açıldığının İflas Müdürlüğüne ve Susurluk Ticaret Müdürlüğüne derhal bildirilmesi kararlaştırıldı.

EN BÜYÜK 500 SANAYİ KURULUŞU LİSTESİNE LİSTESİNE GİRMİŞTİ
İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine de giren Yörsan’ın temeli 1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi olarak atıldı. 1984 yılında Türkiye’nin ilk beyaz peynir fabrikasını kuran Yörsan 4 yıl önce özel sermaye fonu Dubai merkezli Abraaj Group’a satıldı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.