Türkiye'ye ambargo uygulayan Kanada, Ukrayna'ya Bayraktar kameraları gönderecek

Türkiye'ye ambargo uygulayan Kanada, Ukrayna'ya Bayraktar kameraları gönderecek

Bayraktar SİHA'larında kullanılan ambargolu Kanada üretimi kameralar Ukrayna'ya gönderilecek.

Kanada yönetimi, Türkiye'ye satmadağı Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Araçları'nda (SİHA) kullanılan kameraların Ukrayna'ya sağlanacak askeri ve mali yardım kapsamında gönderileceğini açıkladı.

Türkiye'nin ürettiği Bayraktarların kamera ve motorlarını temin eden Kanada, Ermenistan Azerbaycan Savaşı'nda bu araçların kullanılmasından dolayı Türkiye'ye ihracat yasağı getirmişti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Kiev'e askeri ve mali yardımda bulunma kararı alan Ottawa yönetimi, Ukrayna'nın da satın aldığı Türk SİHA'larının kamera ihtiyaçlarının karşılanacağını açıkladı.

Hükümetin Ukrayna'ya 50 milyon dolarlık yeni askeri ve insani yardım sağlayacağını duyuran Başbakan Justin Trudeau, bu miktarın bir kısmının Ukrayna'nın Bayraktar TB2 SİHA'ları için güvenlik kameraları satın almak için kullanılacağını ifade etti.

Türkiye'de üretilen Bayraktar TB2 şu ana kadar Azerbaycan, Ukrayna ve Polonya gibi birçok ülkeye satıldı. 2019'dan beri Ukrayna'nın satın aldığı SİHA'lardan Kiev'in elinde 50 adet bulunuyor. Ukrayna'ya gidecek askeri yardımda bu kameralardan 30 ila 40 adet bulunması öngörülüyor. Fakat bu kameraların ne zaman üretileceği ve Ukrayna'ya teslim edileceği konuları netliğe kavuşmamış durumda.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.