Türkiye'ye uçak gönderen İspanya'nın mesajı gündem oldu

Türkiye'ye uçak gönderen İspanya'nın mesajı gündem oldu

Muğla'da orman yangınlarının kontrol altına alınması amacıyla süren havadan etkin müdahaleye İspanya'nın 2 uçağı da destek veriyor.

Muğla'da orman yangınlarının kontrol altına alınması amacıyla süren havadan etkin müdahaleye İspanya'nın 2 uçağı da destek veriyor. Dalaman Havalimanı'na konuşlanan uçaklar, Yangın Yönetim Merkezince verilen koordinatlar doğrultusunda orman yangınının etkili olduğu bölgelerde söndürme çalışmalarına katılıyor.

Orman yangınlarıyla mücadele konusunda İspanya, Hava Kuvvetlerine ait iki CL 415 yangın söndürme uçağı ve bir C-295 nakliye uçağının yanı sıra Askeri Acil Durum Biriminin bir ekibinin tamamını, yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Türkiye'ye gönderme kararını açıklamıştı. 

İSPANYA HAVA KUVVETLERİ'NDEN TÜRKİYE'YE SHAKESPEARE İLE MESAJ

 

2019 yılında kurulan ve Avrupa'nın sivil değerlerini korumak amacında olan AB'nin rescEU programı kapsamında Türkiye'nin talebi üzerine gelen bu uçaklar, İspanya Hava Kuvvetleri'nin yangınla mücadele için özel olarak kurulan '43 Grupo' isimli birimine mensup. 

ekran-alintisi-106.JPG

Türkiye'ye gelecekleri belli olduktan sonra yardım etmek için heyecanlı olduklarına dair paylaşımlarda bulunan 43 Grupo'nun özellikle William Shakespeare'in, "Bu dünyaya kardeş olarak geldik, el ele yürüyelim, birimiz diğerinin önünde değil" sözüyle alıntı yaptığı tweeti büyük beğeni aldı.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum