Türkiye’yi rüzgar uçuracak

Türkiye’yi rüzgar uçuracak

Enerji sektörünün devleri bu defa 2015’te önlisans başvuruları toplanan toplam 2 bin 130 MW kapasiteli rüzgar enerji santralleri (RES) için yarışacak.

25-29 Aralık’ta 32 bölge için gerçekleştirilecek yarışmalarla, yaklaşık 2.5 milyar dolarlık yatırım hayata geçirilecek. Yaklaşık 700 başvurunun toplandığı RES ön lisans yarışmalarında, Türkiye’nin birincil rüzgar alanlarında yer alan İzmir, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa’ya yoğun ilgi bekleniyor.

Böylece 10 yılda 10 bin megavat (MW) RES yatırımı hedefine odaklanan Türkiye, aralıkta yapılacak yarışmalarla birlikte bu yıl rüzgarda toplam 4 bin MW kapasite, 5 milyar dolarlık yatırım büyüklüğü için düğmeye basmış olacak.

Hatırlanacağı üzere haziranda 710 MW’lik kapasite yarışmaları ve ağustosta ise Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) kapsamında bin MW gücünde YEKA RES-1 rüzgar enerjisi yarışması düzenlenmişti.

-32 BÖLGE İÇİN YARIŞMA YAPILACAK-

TEİAŞ, rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak için 24-30 Nisan 2015’te alınan önlisans başvurularına ilişkin yarışmaları, 25-29 Aralık’ta Ankara Çukurambar’da gerçekleştirecek. Toplam kapasiteleri 2 bin 130 MW olan rüzgar enerji santrallerinin yarışmaları 32 bölge için yapılacak. Teklifler yarışma günü saat 09.00 itibarıyla alınmaya başlanacak olup; 25, 26, 27 Aralık’ta gerçekleştirilecek yarışmalarda saat 10.00’a kadar, 28 ve 29 Aralık’ta gerçekleştirilecek yarışmalarda saat 10.30’a kadar teklifler alınacak. Yarışmaya katılmak isteyen tüzel kişiler tekliflerini her bölge için belirlenen tarihte, üzerinde tüzel kişinin ticaret unvanı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu proje başvuru numarası ve projenin adının yazılı olduğu kapalı zarflarla TEİAŞ yetkililerine teslim edecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.