Türkiye'yi yakıyorlar: Yangını PKK yaptı iddiası

Türkiye'yi yakıyorlar: Yangını PKK yaptı iddiası

Türkiye dün gündüz saatlerinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ülkenin dört bir yanında devam eden yangınların şokunu yaşıyor.


Manavgat ilçesinde 4 noktada başlayan ve şu an halen devam eden yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Eş zamanlı başlayan ve Kilis, Antalya, Adana, Mersin, Osmaniye, Aydın, Kocaeli, Muğla gibi şehirlerimizde etkisini sürdüren yangınlar halkımızın büyük bir korku yaşamasına sebep oldu.

Ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale ettiği yangınlar ile ilgili resmi açıklamalarda peş peşe geliyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek şehrinde devam eden yangınlar ile ilgili söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirirken Muğla’daki çıkan yangında herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı bildirildi. Ayrıca Marmaris’te yerleşim yerlerine yaklaşan yangından dolayı bölgede bulunan 2 otel ve  4 villanın  boşaltıldığı ve buna ek olarak  dumandan etkilenen 6 kişiden birinin zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Yangın haberleri peş peşe gelirken vatandaşların aklındaki en büyük soru yangının arkasında kimler oldu.

YANGINI PKK YAPTI İDDİASI

 

Adeta ağır bir saldırı altında kalan Türkiye’de yaşanan yangınların faili olarak bölücü terör örgütü gösterildi. Daha önce bir çok defa kundaklama eylemine imza atan örgüt ile ilgili yıllar önce eski üst düzey PKK militanı Şemdin Sakık’ın söylediği sözler gündem oldu. Sakık’ın 1990’lı yıllarda “Silahımız tükenir, sayımız azalırsa Bodrum’a gider yatlarını yakarız. Antalya’ya iner seralarını yakarız. İstanbul’a çıkar arabalarını yakarız. İzmir’e ulaşır ormanlarını yakarız.” şeklindeki sözleri son günlerde eş zamanlı olarak başlayan ve her an yenilerinin başladığı saldırıların arkasında PKK’nın olduğu iddialarını güçlendirdi.

58 ORMAN YANGINI

Türkiye'de 2 günde 17 ilde 58 yangın çıktı. Yangınlardan 38'i kontrol altına alındı.

YANGINLARI PKK ÇIKARTIYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde yaptığı başarılı operasyonlar neticesinde PKK'lı teröristler yakalanıp Türkiye'ye getiriliyor veya nokta operasyonlarla etkisiz hale getiriliyorlar.

Daha önce de Türkiye'de bir çok yangın çıkardığını itiraf eden hain terör örgütü artık bitme noktasına geldi ve her zaman yaptığı gibi masun insanlara, sivillere ve doğaya saldırıyor.

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.