TUSAŞ Silahlı GÖKBEY üzerine çalışıyor!

TUSAŞ Silahlı GÖKBEY üzerine çalışıyor!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TUSAŞ tarafından geliştirilen GÖKBEY Helikopteri’nin silahlı konfigürasyonunun geliştirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Habertürk'te konuk olduğu programda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A. Ş. (TUSAŞ) ana yükleniciliğinde geliştirilen GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin silahlı konfigürasyonunun geliştirildiğini açıkladı. Demir, Silahlı Gökbey Helikopteri ile ilgili çalışmaların ise TUSAŞ öz kaynakları ile devam ettiğini açıkladı.

GÖKBEY GENEL MAKSAT HELİKOPTERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve diğer ihtiyaç sahibi makamların, genel maksat helikopteri ihtiyaçlarının özgün bir platform ile karşılanması hedefiyle yürütülmekte olan Özgün Helikopter Programı, 15 Haziran 2010 tarihinde toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararı ile başlatılmıştır. Program bütçesi ve takvimi 03 Ocak 2013 tarihli SSİK ile kararlaştırılmış ve 26 Eylül 2013 tarihinde Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) arasında sözleşme imzalanmıştır.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.