TÜSİAD Darbe istedi, sizden utanıyorum

TÜSİAD Darbe istedi, sizden utanıyorum

17 yıl aradan sonra TÜSİAD'a giren işadamı Alaton '28 Şubat'a yeşil ışık yaktınız. Utanç vericiydi' dedi. Konuşması kesildi. Oylama ile yeniden kürsüye geldi ve bakın neler oldu

TÜSİAD'ın 44. Olağan Genel Kurulu Swissotel'de toplandı. Genel Kurul toplantısında TÜSİAD'ın 1997 tarihinde kamuoyuna sunulan demokrasi raporunu hazırlayan Prof. Dr. Bülent Tanör'ün anısına da özel bir oturum düzenlendi. 


DARBEYE DESTEK VERDİNİZ. UTANÇ VERİCİ

Oturum sırasında TÜSİAD'a 17 yıl aradan sonra geri giren Alarko Holding Başkanı İshak Alaton Bir konuşma yapmak istedi. Konuşmasında TÜSİAD'dan uzaklaşmasının nedenini '28 Şubat'a destek vermek ve yayınladığı bildiri ile darbeye yeşil ışık yakması' olarak gösteren Alaton'un sözü Divan Başkanı Hüsnü Özyeğin tarafından kesildi. 

SİZİN ADINIZA BEN UTANIYORUM

Kürsüden indirilen Alaton konuşmakta ısrarcı olunca oylama yapıldı ve konuşma yapmasına karar verildi. Yeniden Kürsüye çıkan Alaton, "Utanç verici bir yönetim. Sizin adınıza ben utanıyorum. Raporu TÜSİAD reddetti. O günün yönetim kurulu ibra edilmedi. TÜSİAD'ın tarihinde ilk defa yönetim kurulunun ibra edilmediği bir utancı yaşadım. Ben bugün bunu dile getirmek istedim. Başkan benim sözümü kesti. Hepinizden özür diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.