TÜSİAD: Eğitim sisteminde cemaat ve tarikatlara yer yok

TÜSİAD: Eğitim sisteminde cemaat ve tarikatlara yer yok

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) Genel Kurulu’nda konuşan başkan Orhan Turan, eğitim sisteminde tarikat ve cemaatlerin yer almaması gerektiğini savundu.

TÜSİAD seçimli genel kurulunda yeniden başkan seçilen Orhan Turan genel kurulda yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Turan, eğitim sisteminde tarikat ve cemaatlerin yer almaması gerektiğini savunarak, “Bilimin yol göstericiliğine sıkı sıkı sarılmalıyız. Bu sistemde cemaat ve tarikatlara da siyasetle ilişkilendirilen yapılara da yer olmaması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Ülkemizdeki parlak beyinlerin, başarılı öğrencilerin mezun olduktan sonra gelişmiş ülkelere göç etmesini, “Parlak beyinleri başka ülkelere kaptırıyoruz” ifadesi ile tanımlayan Orhan Turan, “Üniversite çağına kadar bin bir emekle yetiştirdiğimiz gençlerimiz parlak beyinler olarak başka ülkelere kaptırıyoruz. Ancak neredeyse tüm kentlerimizde üniversiteler var. Ancak görüyoruz ki üniversite mezunları arasında iş gücüne katılım oranı düşüyor, işsizlik oranı ise artıyor. Eğitim masrafları artıyor, eğitimin getirisi ise geriliyor.” şeklinde konuştu.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.