Tutuklanan FETÖ'cü Orhan İnandı'nın ilk ifadesi ortaya çıktı! Örgüt 15 Temmuz'dan sonra paniklemiş

Tutuklanan FETÖ'cü Orhan İnandı'nın ilk ifadesi ortaya çıktı! Örgüt 15 Temmuz'dan sonra paniklemiş

Tutuklanan FETÖ'nün sözde Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı'nın ilk ifadesine ulaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildiğini duyurduğu FETÖ'nün sözde Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı'nın ifadesine ulaşıldı.

İnandı ifadesinde, örgüt içerisinde yıl yıl nasıl faaliyet yürüttüğünü, FETÖ'nün yurtdışında nasıl yapılandığını, para kaynaklarını ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası durumu anlattı.

 

TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİ

 

FETÖ'nün sözde Orta Asya sorumlusu İnandı ifadesinde FETÖ için "örgüt" ya da "terör örgütü" ifadelerini kullanmadı. Bunun yerine FETÖ'ye "cemaat" örgüt elebaşısına da "hoca efendi" demeyi sürdürdü.

 

BELİRLİ ARALIKLARLA GÜLEN'İ GÖRMEYE GİTMİŞ

 

İnandı ifadesinde 15 Temmuz darbe girişiminin en kritik isimlerinden Adil Öksüz ile üniversite yıllarında tanıştığını belirtti. Türkiye'de FETÖ'nün farklı kademelerinde bulunduktan sonra Kırgızistan'a görevlendirildiğini söyledi. Orhan İnandı belirli aralıklar ile FETÖ'nün ABD'deki yerleşkesine giderek hem oradaki üst düzey sorumlular hem de örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile görüştüğünü belirtti. İfadeye göre bu görüşmelerin sonuncusu mart ayında gerçekleşti.

 

15 TEMMUZ'DAN SONRA ÖRGÜT PANİKLEMİŞ

 

İnandı ifadesinde örgütün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında girdiği kriz dönemini de anlattı. Buna göre FETÖ'nün mal varlıklarına el konulması ile maaş bile ödeyemez hale geldi ve mal varlıklarını satmaya başladı. Ayrıca yurt dışındaki örgüt mensuplarını da yakalanma korkusu sardı.
  


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.