TÜYAP kitap ve sanat fuarları sona erdi

TÜYAP kitap ve sanat fuarları sona erdi

TÜYAP tarafından düzenlenen 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve ARTİST 2019 29. İstanbul Sanat Fuarı dün 605 bin kitapsever ve sanatseverin ziyaretiyle sona erdi.

Fuarları okullarıyla birlikte ziyaret eden öğrenci sayısı geçtiğimiz yıla oranla %20’den fazla artış göstererek 221.293’e ulaştı.

 

 

 

Fuarda yurt içi ve yurt dışından 800'ün üzerinde yayınevi ile sivil toplum kuruluşu ağırlanırken; gerçekleştirilen panel, söyleşi, imza günü, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan etkinliklerde yüzlerce yazar okurlarıyla bir araya geldi.

 

 

Kitapseverler tarih, inceleme, edebiyat kitaplarının yanı sıra korku, polisiye ve bilim kurgu kitaplarına büyük ilgi gösterdi.

 

 

Timaş Yayınları Genel Sorumlusu Osman Okçu, fuara geçen senelere nazaran kitapseverlerin fazla ilgi göstermediğini söyledi. Okçu, bunun en büyük sebebini ise girişlerin ücretli olmasını ve insanların internetten kitap alışverişine bağladı.

 

 

Fuar etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez hayata geçirilen ‘İlk Kitabım TÜYAP'ta’ söyleşileri çerçevesinde ise yazarlar, ilk kitaplarıyla okurların karşısına çıktı.

 

Bu yıl ABD, Almanya, Avusturya, Çin Halk Cumhuriyeti, Dubai, Kore, Gürcistan, İngiltere, İran İslam Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, Makedonya, Meksika, Romanya, Rusya, Ürdün ve Yunanistan'dan yayıncılar, fuarın ilk dört günü açık olan Uluslararası Salon'a konuk oldu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.