Tüyler ürperten ses kaydı

Tüyler ürperten ses kaydı

Efkan Ala'nın yeni ses kaydı tüylerinizi ürpertecek!

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu arasında geçen telefon görüşmesi olduğu iddia edilen ses kaydı dinleyenleri şoke etti. İnternete düşen yeni ses kaydında Efkan Ala İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu arayarak, 17 Aralık operasyonunun hemen ardından yolsuzluk belgelerini yayınlayan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun kapısının kırılarak tutuklanmasını istiyor.


Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun kapatılan haber sitesinde yayınladığı yolsuzluk belgeleri konuşuluyor. Ala, Baransu'nun kendisine ait internet sitesinden belgeleri yayınlaması üzerine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu arıyor ve müdahale etmesini istiyor.

BARANSU'NUN KAPISININ KIRILARAK GÖZALTINA ALINMASINI İSTİYOR

Ses kaydında Efkan Ala, Resmi Konut'ta olduğunu ve herkesin orada bulunduğunu belirterek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya talimat veriyor. Mutlu'dan başsavcı ile görüşmesini isteyen Ala, Baransu'nun kapısının kırılarak gözaltına alınması gerektiğini söylüyor.

Konuşmalarda Efkan Ala, Vali Mutlu'dan özel bir ekip kurulmasını ve Baransu'nun evinin, ofisinin kapısının kırılarak içeri girilmesini istiyor. Bununla da yetinmeyen Ala, savcının karşı çıkması halinde onun da alınmasını söylüyor.

KANUN ÇIKARIP SUÇ OLMAKTAN ÇIKARMA GARANTİSİ

Bu ses kaydının ardından yayınlanan bir diğer ses kaydı ise bu kadarına pes dedirtecek cinsten. Efkan Ala ile BTK Başkanı Tayfun Acarer arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında Mehmet Baransu'nun haber sitesini kapatan ve yaptığı kanun dışı işlemden dolayı endişe ettiği iddia edilen BTK Başkanına garanti veriyor. 

BTK Başkanına kendilerinin kanun çıkarıp yaptığını suç olmaktan çıkarma garantisi veren Ala, savcıdan da korkmamaları yönünde telkinde bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.