Twitter, Şimşek'ten Randevu İstedi!

Twitter, Şimşek'ten Randevu İstedi!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkilileri ile görüşmek için Türkiye'ye gelen Twitter yetkililerinin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de randevu talep ettikleri öğrenildi!

30 Mart yerel seçimleri sürecinde Türkiye'den erişimine engel getirilen Twitter'ın iki numaralı yöneticisi Colin Crowell ve beraberindeki heyet, dün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkilileriyle özel bir görüşme gerçeklştirdi.

 

Üç aylık bütçe gerçekleşme sonuçlarını açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de gazetecilerin Twitter ile ilgili sorularına karşılık önemli bir bilgiyi paylaştı.
 
Yabancı mükelleflerin vergi vermesi için bir iş yerinin olması gerektiğini ancak süreklilik arz eden ekonomik ve ticari faaliyetlerinden dolayı Sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de temsilcilik açmaları gerektiğine inandıklarını dile getiren Şimşek, "Eğer iyi niyete sahiplerse, kendi itibarları ile de paralel olarak mutlaka temsilcilik açmaları gerekiyor." dedi.
 
Türkiye'deki internet sitelerinin aldıkları reklamlar karşılığında vergi ödediklerinin altını çizen Şimşek, "Uuluslararası şirketler neden haksız kazanç elde etsin?" sorusunu yönelterek "Bu iş sanal bir iş ama reklamın önemli bir kısmı bu platformlara kayacak. Sosyal medya çok ciddi bir paya sahip olacak. Reklamın vergilendirilmesi kadar doğal bir şey yok. Sosyal medya şirketleri süreklilik arz eden bir faaliyet içerisinde oldukları için mutlaka bir temsilcilik açmaları gerekiyor. Eğer açmazlarsa biz de oturup alternatiflerine bakacağız. Şu anda ne kadarlık bir vergi kaybı olduğuna yönelik çalışmalarımız devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
Bakan Şimşek, Twitter yetkililerinin bir aracı vasıtasıyla dün kendisinden görüşme talebinde bulunduklarını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.