Twitter'dan yeni uygulama! Mavi, sarı ve gri tikler ne alama geliyor?

Twitter'dan yeni uygulama! Mavi, sarı ve gri tikler ne alama geliyor?

Twitter, Elon Musk'ın satın almasının sonrasında yeni kurallarını getirmeye başladı. Peki Twitter'da görülen mavi tik, sarı tik ve gri tik ne anlama geliyor, kimlere veriliyor?

Twitter’ın doğrulama rozetleri artık 3 farklı renkte gözükecek. Mavinin sonrasında gri ve sarı da listeye ilave edildi. Peki bu tikler kimlere veriliyor, manaları ne?

Twitter Blue, insanların 8 dolar ücretle hesaplarını doğrulamalarına ve mavi bir doğrulama işaretine sahip olmalarına imkan tanıyor. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla gündem olan bu özelliği kullanmak isteyenler aylık 8 dolar ödemek zorunda. Diğer tikler için ise koşullar daha farklı.

 

SARI TİK KİMLERE VERİLİYOR?


T24’ün aktardığına göre; sarı tik, yalnızca kuruluşlara sunulacak. Ünlüler ve gazetecilere verilmeyeceği için mavi tik’e göre daha az olacak. Twitter bu hususta “Altın onay işareti, hesabın Twitter Blue for Business üstünden resmi bir işletme hesabı olduğunu gösterir” ifadelerini kullanıyor.

Gri doğrulama rozeti doğrulanmış hükümet hesaplarına ya da hükümetler ile ilişkili hesaplara verilecek. Örneğin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi Twitter hesabı artık bu rozete sahip.

 

MAVİ TİK KİMLERE VERİLECEK?


Mavi doğrulama işareti her zaman olduğu gibi gözükecek fakat artık Twitter Blue üyeliği olan hesaplarda bulunacak. Şimdilik, Twitter’ın geçmişte doğruladığı hesaplar da aynı işarete sahip olacak.

Kullanıcılar, bir hesabın Blue için ödeme mi yaptığını yoksa eski doğrulanmış hesaplardan biri mi olduğunu öğrenmek amacıyla işaretin üstüne tıklayabilecek.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.