Üç büyükşehirde kadınlar başkan oldu

Üç büyükşehirde kadınlar başkan oldu

Yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'de ilk kez üç büyükşehir belediyesinin başkanlığını kadınlar kazandı.

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre BDP'li Gültan Kışanak kazandı. Siirt milletvekili olan 53 yaşındaki Gültan Kışanak, aynı zamanda BDP Eş Genel Başkanıydı. Kışanak evli ve 1 çocuk annesi.


GAZİANTEP'TE ŞAHİN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre Aile ve Sosyal Politikalar eski bakanı ve Ak Parti adayı Fatma Şahin kazandı. Gaziantep'in ilk kadın büyükşehir belediye başkanlığı ünvanını da böylelikle elde eden Fatma Şahin, 20 Haziran 1966'da Gaziantep'te dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitiren ve 2002 yılında siyasete atılan 2 çocuk annesi Şahin, Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin 'ilk kadın' milletvekili oldu. 3 dönemdir mecliste bulunan Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevinden istifa ederek belediye başkanlığına aday olmuştu. 

AYDIN´DA ÖZLEM ÇERÇİOĞLU


CHP 'li Aydın Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu'nun ilk açılan sandıklarda büyük bir farkla önde gitti ve sonraki saatlerde arayı açtı.. Atatürk Anadolu Lisesi'nde oy kullanan Çerçioğlu, kendisinin de oy kullandığı 2293 numaralı sandıkta kullanılan 283 oyun 183'ünü almayı başardı. Çerçioğlu'nun sandığından AK Partili Mustafa Savaş'a 48, MHP 'li aday Ali Uzunırmak'a ise 35 oy çıktı. Çerçioğlu, rakibi MHP'li Ali Uzunırmak'ın oyunu kullandığı 2056 numaralı sandıkta kullanılan 284 oyun 157'sini almayı başardı. MHP'li Uzunırmak kendi oy kullandığı sandıkta 46 oy alırken, AK Partili Mustafa Savaş, 66 oya sahip oldu. AK Partili Savaş'ın oy kullandığı sandıkta sayım işleminin devam ettiği bildirildi. Son durum şöyle: Çerçioğlu 44.18, AK Partili Mustafa Savaş 29.12

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.