Uçak kazalarında ölümler artık minimuma inecek

Uçak kazalarında ölümler artık minimuma inecek

Havacılık mühendislerinin tasarladığı kurtarma kabini sayesinde artık kazalarda ölüm minimuma inecek

Kaza yapma riski en az fakat ölüm oranı yüksek en fazla hangi araç kazasıdır diye sorulacak olursa elbette ki ilk akla gelecek olan uçak kazalarıdır. Diğer araçlarla yapılan kazalardan canlı çıkan insan sayısı ölenlere nazaran daha fazla olsa da bu durum uçak kazalarında geçerli değildir, kurtarılan yolcu sayıları neredeyse yok denecek kadar azdır.

kabin1.jpg

Sonunda bilim insanları bu konuya da bir çare ürettiler ve tasarladıkları bir kabin sayesinde uçak kazalarındaki ölü sayısını minimuma indirmeyi başaracaklar. Eğer bu proje başarılı olursa yüzlerce insanın hayatı kurtarılabilecek.

kabin2.jpg

Projenin mimarı; Ukraynalı havacılık mühendisi Tatarenko Vladimir Nikolaevich. Nikolaevich eğer başarılı olursa uçağın yolcu kabini gerek duyulması halinde uçaktan ayrılabilecek. Ukraynalı mühendis bu projenin çizimlerini de kamuoyu ile paylaştı. Nikolaevich proje ile üç yıldır uğraşıyor.

kabin3.jpg

Paylaşılan projenin ayrıntıları ise şöyle; havada gerçekleşen olası bir aksilik halinde uçaktan ayrılan yolcu bölümü paraşütlerin yardımıyla yumuşak iniş yapabiliyor. Eğer uçaktan ayrılan yolcu kabininin indiği bölge deniz veya okyanus ise kabinin altında şişme botlar açılacak. Projenin bir diğer özelliği de yolcu bagajlarının da paraşütle ayrılan kabinde yer alması.

kabin4.jpg

Proje henüz teori aşamasında ve hayata geçmesi için ise bir çok testten geçmesi gerekiyor ve tabii ki gerekli maddi yatırım ve destekler işin olmazsa olmazı.

kabin5.jpg

siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.