Ücretli öğretmen atamasında büyük usulsüzlük!

Ücretli öğretmen atamasında büyük usulsüzlük!

Aylık maaşları asgari ücreti bile bulmayan ücretli öğretmenlerin mağduriyetleri gün geçtikçe büyüyor. Atama isteyen ücretli öğretmenler ise skandal bir iddia ile hukuk yolunda.. İşte detaylar;

Ücretli öğretmenlik kavramı ilk kez 2004 yılında hayatımıza girdi. Hayatımıza girmesiyle birlikte mağduriyetlerin de ortaya çıkması bir oldu. Bu mağduriyetlerin sesinin yükselmeye başladığı dönemde de tüm ücretli öğretmenleri sevindirecek bir haber geldi.

65. hükümet MEB Bakanı İsmet Yılmaz, tüm ücretli öğretmenlerin yüzünü güldürecek bir açıklama yaptı ve Ek ders ücreti karşılığında öğretmenlik yapanların Sözleşmeli öğretmen olarak alımlarına ilişkin bir ilan açtıklarını belirtti.

Bu ilandaki şartlardan biri halihazırda ücretli öğretmenlik yapmak ve ek ders ücreti karşılığı çalışmalarının SGK prim gün sayısının en az 540 gün olması idi. Yasa gereği bu şekilde çalıştırılan öğretmenler adına ödenecek prim gün sayıları aylık en fazla 16 gündür. Yani kaba taslak bir hesapla 5 yıl ücretli öğretmenlik yapan bir kişi bu rakamı rahatça doldurabiliyor. 

Ancak iddialara göre şartları tutan kişiler arasında 5 bin öğretmen bulunmasına rağmen MEB 10 yıl, 15 yıl ücretli öğretmenlik yapanları KPSS puanı ile engelleyip 2, 3 yıl çalışıp prim sayısı 30 gün üzerinden yatan ücretli öğretmenleri atadı.

Ücretli öğretmenlerin aylık sigorta prim gün sayıları yasa gereği ayda en fazla 16 gün olarak yatırılmalıdır. Ancak il il bunların uygulanmasında farklılıklar olduğu görüldüğü bazı illerde hatalı ve hukuksuz olarak 30 gün, bazı illerde ise yasaya uygun olarak 16 gün yatırılan öğretmenlerin mevcut olduğu görüldü.

belge1-kopya.jpg

Siyasetcafe.com'a konuşan mağdur bir ücretli öğretmen haksız yere mülakata girmeye hak kazanmış gibi gösterilen bu kişilerin mülakata çağrıldığını ve puanlarının kendilerinden yüksek olduğu için kendi gibi ücretli bir çok öğretmenin mülakata dahi çağrılmadığını söyledi. Seslerinin duyuramayan birçok mazlum öğretmenin istedikleri tek şey yıllarca emek verdikleri bu kutsal görevi yerine getirmek...

MEB'de yapılan bu usulsüzlükle ilgili herhangi bir açıklama ise henüz gelmedi. 

belge2-kopya.jpg

belge3-kopya.jpg

Teknoloji tasarım taban puan 53 ile kapatmasına rağmen mülakata 50 puan ile giden dahi var...

18 YILI HEBA OLDU!

Yine başka bir mağdur ücretli öğretmen ise 18 yıldır ücretli öğretmenlik yaptığını ancak geçen yıl doğum yapması nedeniyle görevine ara verdiğini söylüyor.

İddiaya göre 540 pirim ödeyen ve 2017-2018 eğitim yılı içerisinde çalışan öğretmenler mülakat için başvuru yapabildi.

18 yıl ücretli öğretmenlik yapan ve 2600 pirim günü olan mağdur öğretmen ise 2017-2018 yılı içerinde öğretmenlik yapmadığı için mülakata çağrılmadı.18 yılı görmeyen MEB yılların deneyimli öğretmenlerine başvuru dahi yapma şansı tanımadı.

Sare Albayrak- Siyasetcafe.com

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum