Uçuş yasağı olan ülkelerdeki öğrencilerin dönüşleri için açıklama geldi

Uçuş yasağı olan ülkelerdeki öğrencilerin dönüşleri için açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ülkemize yönelik uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Türk öğrenciler için 21 mart tarihine kadar başvuruda bulunmalarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan uçuş yasağı olan ülkelerdeki öğrencilerin dönüşleri ile ilgili açıklama yaptı. Oktay'ın açıklaması şöyle:

21 MART SAAT 17:00'A KADAR BAŞVURU YAPIN

Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle; ülkemize yönelik uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde geçici olarak bulunan ve ülkemize dönmek isteyen öğrencilerimizin 21 Mart 2020 Cumartesi günü yerel saatle 17:00’ye kadar bulundukları ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerimize başvurmaları halinde, planlanan süre içinde dönüşleri gerçekleştirilecektir.

14 GÜN KARANTİNADA OLACAKLAR

Vatandaşlarımızın yurda dönüşlerini Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarımızla koordinasyon halinde THY ile sağlayacak ve Bilim Kurulu’nun tedbirleri kapsamında 14 gün karantina altında tutacağız.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.