Ucuz et için yeni hamle

Ucuz et için yeni hamle

Vatandaşın eti ucuza yemesi için önemli bir proje başlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ucuz et projesi kapsamında üçüncü bir hamleye hazırlanıyor.

Bakanlık, ESK'nın alım fiyatlarını yükselterek üreticiyi koruma altına almasının ardından, bu kez de küçük aile işletmelerini destekleyerek fiyatta istikrarın korunmasını sağlayacak.

Hükümet, et fiyatlarını düşürmek için seferberlik ilan ederken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da fiyat istikrarını sağlamak için üçüncü hamleyi yaptı. Et ve Süt Kurumunun (ESK) 81 ildeki anlaşmalı market zincirlerine kırmızı eti 29-31 liradan satmasının ardından, ESK alım fiyatını 25 liraya yükselterek tüketiciyi koruma altına almıştı. Bu iki adımın ardından fiyatta istikrarı sağlamak için Bakanlık ucuz et projesi kapsamında küçük aile işletmeleri için de harekete geçti. Buna göre, 81 ildeki küçük aile işletmelerinin gelir seviyesini yükseltmek için sıfır veya düşük faizli kredi, hayvan yemi temini gibi birçok noktada destek sağlanacak. Bu üç hamleyle vatandaşın eti ucuza yemesi sağlanırken, küçük-büyük bütün üreticiler de desteklenecek.

-YEM DESTEĞİ VERİLECEK, AHIRLAR İNŞA EDİLECEK-

Bakanlık, projenin 3 yıl boyunca sürmesi planlanırken, ilk aşamada damızlık yetiştiriciliği yapan 25 bin işletmeye destek verilecek. Bu kapsamda işletmelere 5 büyükbaş, 30 küçükbaş hayvan verilirken, her aile işletmesinde 15'er büyükbaş ya da 75'er küçükbaş sürüleri oluşturulması hedefleniyor. Bunun yanı sıra hayvanların gelişmesine ve bakımına uygun barınma yerleri konusunda da bakanlık işletmeciye destek olarak ahır yapımlarını da üstlenecek. Hayvanların yem temini de Bakanlığın kurumları tarafından sağlanırken, kesimleri ve alımları da ESK yapacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.