UEFA geri adım attı! EURO 2020'de Müslüman oyunculara özel karar

UEFA geri adım attı! EURO 2020'de Müslüman oyunculara özel karar

Euro 2020'de organizatörler, alkolsüz bira şişelerinin Müslüman oyuncuların talebiyle kaldırılacağını duyurdu.

Portekiz'in tecrübeli oyuncusu Cristiano Ronaldo, Macaristan ile oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında önündeki kola şişelerini kenara itti. Oturduğu masada önünde bulunan gazlı içecek şişelerini havaya kaldırarak "Su için" mesajı verdi.

Ronaldo'nun turnuvanın resmi sponsorlardan biri olan kola şişelerini kenara itmesi, sosyal medyada çok sayıda paylaşım alarak en çok konuşulan konulardan olurken, ünlü içecek firması, toplamda 4 milyar dolarlık bir değer kaybına uğradı. Ronaldo'nun hareketi sosyal medyada gündem olurken, İspanyol Marca gazetesi, dev kola firmasının hisselerinin de 56.10'dan 55.22 dolara düştüğünü bildirdi.

 

4 MİLYAR DOLAR ZARARA UĞRATTI

 

Böylelikle şirketin 242 milyar dolarlık hisseleri, 238 milyar dolara gerileyerek 4 milyar dolarlık bir değer kaybına uğradı. Ronalda daha önce de gazlı içeceklere karşı olduğu yönünde açıklama yapmıştı. Ronaldo, istememesine karşın oğlunun gazlı içecek içtiğini, cips yediğini söylemiş ve onu bu alışkanlıklarından vazgeçirmeye çalıştığını açıklamıştı.

 

RONALDO'NUN ARDINDAN POGBA

 

Fransa'nın Müslüman yıldızı Paul Pogba, Almanya maçı sonrası röportajında önünde duran EURO 2020'nin resmi sponsorunun '0.0' isimli alkolsüz bira şişesini önünden çekerek bir kenara kaldırmıştı. Sonradan Müslümanlığı seçen Pogba, 2019 yılında yaptığı açıklamada, "İslam beni değiştirdi, bazı şeylerin farkına varmamı sağladı. Beni daha huzur dolu yaptı. Hayatımdaki güzel bir değişim oldu. Çünkü, Müslüman olarak doğmamıştım." ifadelerini kullanmıştı.

 

MÜSLÜMAN OYUNCULARA ÖZEL KARAR

 

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) organizatörleri, basın toplantılarında sponsorluk anlaşmaları kapsamında masaya konulan alkolsüz bira şişelerinin Müslüman oyunculardan talep gelmesi halinde kaldırılacağını açıkladı.

Karara göre futbolcular ve teknik direktörler, dini gerekçelerle basın toplantılarında sponsorların alkollü içecek markasına ait şişelerinin yer almamasını tercih edebilecek.

UEFA, dini sebepler ile sağlıkla ilgili kişisel inançlar arasında fark olduğunu değerlendirerek, gazlı içeceklerle ilgili benzer bir karar almadı.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.