Ufuk DİLEKÇİ

Ufuk DİLEKÇİ

Edep ya hu!

Edep ya hu!

Allahü Ekber

Ankara’da bir görüntü vardı. Cuma namazı kılınırken yağmur bastırdı. Helal olsun. O sağanak yağmur da vatandaş namazı terk etmedi. O görüntü beni çok duygulandırdı. Görüntüyü hatırlatarak ülkeyi bölmeye çalışan hainlere seslenelim.

Sağanak yağmurda namazı terk etmeyenler, oluşacak herhangi bir sorunda ülkesini terk ederler mi?

Burası Irak’da değil Suriye’de değil hepinize hatırlatalım…

Yeri geldiği zaman birimiz bin oluruz. Yinede vatanımızdan vazgeçmeyiz.

LGS

Sınav iptal edilsin.

MEB bu işi beceremez. LGS yapılırsa herkese virüs bulaşabilir. Öyle olur böyle olur…

Karalamak için hazır kıta bekleyenlere Milli Eğitim Bakanlığı iyi bir ders verdi. En ince ayrıntısına kadar her şey hesaplandı ve sınav uygulandı. Virüs sürecini Meslek Liselerinde maske, dezenfektan vs. gibi hijyen ürünleri ve Vefa Sosyal Destek gruplarıyla destekleyen Milli Eğitim Bakanlığı LGS’de vatandaş tarafından kendine yapılan sınavı da geçti.

Hata yapsınlar da karalayalım diyenlere ayrıca boş konuşanlara da iyi bir ders verdi.

Sınavın olayı helikopterle sınava yetiştirilen öğrencilerdi…

Devletimizin ne kadar güçlü olduğu bize gösterdi.

Kimse söylemese de ben söyleyeceğim.

Teşekkürler MEB…

Futbol futbol…

Borç, borç…

Futbol deyince aklımıza artık borçtan başka bir şey gelmez oldu. Sıkı bir futbol izleyicisi olarak kulüplerin düzenli olarak yılın bazı aylarında “Batıyoruz, kurtarın bizi…” gibi kampanyalar düzenlemesinden çok sıkıldım. Devletin özellikle büyük kulüplerin maddi denetimlerinin yapılması için özel bir kanun çıkarması gerekiyor. Kulüplerin yabancı futbolculara sorgusuz sualsiz vermesinin bir cezası olmalı!

Bence kulüpleri tribünde ki taraftarlar yönetsin. Emin olun kulüpler şuan ki maddi durumlarından çok daha iyi olacaklardır.

Dikkatimi çeken bir başka konu da…

Kulüp borcu dağın zirvesine oturmuş ama tüm televizyon kanallarında şu futbolcuyu alacağız bu futbolcuyu alacağız reklamları…

Yemeyin kardeşim artık bunları. Futbolcu karşılamaya binlerce kişi havaalanına gitmeyin. İlla gideceğim diyorsanız da Dünya Şampiyonluğu sonrası yurda döndüğünde havalananında yalnız bıraktığınız Rızaları karşılamaya gidin.

Tatil, tatil…

Turizmcilere sesleniyorum.

Ağlamayı bırakın…

Kendi vatandaşına beş katı fiyat vermekten de artık vazgeçin. Virüsten dolayı işlerinizin olmadığının ve vatandaşa muhtaç olduğunuzun farkındayız.

Ama kardeşim bu fiyatlar nedir?

Bu yıl turizm sezonu istediğiniz gibi olmayacak. Bari fiyatları düşürün de iç turizm canlansın. Vatandaş gelsin ailesiyle güzel bir tatil yapsın. Hem siz mutlu olun hem vatandaş…

Korkmayın yaptığınız indirimler sizin kalitenizi de düşürmez sizi batırmaz da…

Demedi demeyin yoksa sonunuzun ne olacağını tahmin etmek çok zor değil.

Maske maske

Virüs işi bitene çatlasak da patlasak da maske takmak zorundayız. Kendi sağlımızı düşündüğümüz kadar diğer vatandaşlarında sağlıklarını düşünmek zorundayız. Maskeleri bileklik niyetine kullanmaktan vazgeçelim. Maskenin yeri bilek değil yüzdür.

“Maskeyi takar mısınız?” diyerek sizi uyaran ve olası bir durumda diğer vatandaşları korumaya çalışan polislerimize de “Maaşını benim verdiğim vergiden alıyorsun!” diyerek artistlik yapmaktan artık vazgeçin.

Devletin memuruna, verdiğin vergiyle artistlik yapacaksan o vergiyi hiç verme…

Sosyal medya sosyal medya

Düzgün kullanana laf yok.

Ama fake hesaplardan millete söven ahlaksızlara da yazıklar olsun. Bunun bir cezası olmalı ki bir daha yapılmasın.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durum yok. Bir suç işliyorsan cezanı çekeceksin. Yok öyle fake hesaplardan millete sövmek ve de sövdürmek…

Kanun çıkarsa hepimiz rahatlayacağız.

Berat Albayrak

Seversin sevmezsin o beni ilgilendirmez. Ben inandığım ve millete hizmet etmeye çalışan bütün insanların hakkını veririm. Benim için fark etmez kim olduğu nereden olduğu kimin çocuğu olduğu…

Berat beyin bu ülkeye hizmetlerini ve neler yaptığını bu işin uzmanı olan ekonomistler çok iyi biliyor. Fakat linç edilme korkusuyla bunları bir türlü açıklayamıyorlar.

Korkmayın…

Azdan az, çoktan çok gider. Söyleyin icraatlarını.

Berat Albayrak ülkesine hizmet için kendini adamış adam gibi adamdır.

Adamı eleştirirsin işini eleştirirsin o ayrı bir durum ama bu nasıl bir aşağılık zihniyettir ki adamın yeni doğmuş çocuğuna laf ediyorsun.

Yazıklar olsun size…

Zihniniz kararsın inşallah…

Saygılarımla.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ufuk DİLEKÇİ Arşivi