Uğur 'Işılak'ın paylaşım rekoru kıran resmi

Uğur 'Işılak'ın paylaşım rekoru kıran resmi

AKP'nin dombra şarkısıyla gündem olan Uğur Işılak'ın 2002 yılında CHP ile anlaştığı Deniz Baykal ile tokalaştığı fotoğraf ve haber paylaşım rekoru kırıyor.

2002 yılında "Haydi anadolu" şarkısını CHP'ye veren Işılak, o günlerde şarkının CHP'ye uyduğunu açıklamış ve AK Parti'nin 20 bin dolarlık teklifini geri çevirmişti.

 

Şarkıyı CHP'ye verdikten sonra dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la el ele poz veren Işılak bugünlerde de AKP'nin her gövde gösterisinde birinci sırada.

Son olarak AKP'nin yerel seçim müziği olan Dombra şarkısını AKP'ye uyarlayan Uğur Işılak, Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden.

Tıpkı bir zamanlar Deniz Baykal'ın yanında olduğu gibi.

İŞTE PAYLAŞIM REKORU KIRAN O KARE

İŞTE ARŞİVLERDE YER ALAN BİR UĞUR IŞILAK HABERİ

AK Parti lideri R. Tayyip Erdoğan, Uğur Işılak’a “Haydi Anadolu” şarkısı için 20 bin dolar teklif etti. Erdoğan’a “hayır” diyen Işılak, şarkıyı CHP’ye armağan etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti), kurulduğu günlerden itibaren mitinglerde ve teşkilat açılışlarında kullandığı ‘Haydi Anadolu’ şarkısı, uzun bir tartışmadan sonra CHP’ye geçti.

İçerisinde partinin ismi olan ‘ak’ ifadesinin çokça geçtiği şarkı için AK Parti’nin 20 bin dolar önerdiği; ancak şarkının söz yazarı ve bestecisi Uğur Işılak’ın 50 bin dolar istediği iddia edildi. Dün şarkısını CHP lideri Deniz Baykal’a armağan eden Işılak, eseri için hiçbir telif ücreti almadığını savundu.

Edinilen bilgiye göre AK Parti, zaten 7 aydır kullandığı şarkı için söz yazarı ve bestecisi Uğur Işılak’a telif önererek parçanın tüm haklarını satın almak üzere masaya oturdu.

Uğur Işılak’la ‘telif hakkı’ için bizzat Genel Başkan Tayyip Erdoğan görüştü, ancak ücret konusunda anlaşma sağlanamadı.

Partinin çeşitli kademelerindeki kişiler ile birlikte bizzat Tayyip Erdoğan’la da görüşen Işılak partinin teklif ettiği 20 bin doları kabul etmedi.

İddialara göre, partiye şarkının telif hakkı ve ileride yapılacak konserler için paket program öneren ve bunun karşılığında 50 bin dolar isteyen Uğur Işılak, AK Parti’den eli boş ayrıldı. Işılak daha sonra CHP ile anlaştı. AK Parti de bunun üzerine söz konusu şarkıyı bir daha kullanmamakararı aldı.

AK Parti, bundan sonra mitinglerinde sözleri partiye uyarlanan Grup Destan’ın ‘Cilveloy nanayda’ isimli türküsünü kullanacak.

Parti, söz konusu çalışma için 2 bin 200 dolar telif ödemişti. AK Parti ile CHP arasında yarışa sebep olan parçayı, BBP’nin de istediği; ancak somut bir önerinin iletilmediği de ileri sürüldü.

Işılak: Şarkı CHP’ye uyuyor

CHP ise dün sanatçı Uğur Işılak’tan ‘Haydi Anadolu’ isimli şarkının telif hakkını törenle aldı.

Törene CHP lideri Baykal ve Işılak el ele tutuşarak geldi.

Sanatçı Uğur Işılak, burada yaptığı konuşmada, şarkının, sağdan sola birçok parti tarafından kullanıldığını, CHP’nin de bu parçayı ilk kez Anadolu sol hareketinin anlatıldığı kongrede çaldığını söyledi.

Parçanın Anadolu insanını anlattığını belirten Uğur Işılak, CHP’nin başlattığı Anadolu sol hareketi ile Mevlana, Hacı Bektaş–ı Veli, Yunus Emre gibi Anadolu düşünürlerinin fikirlerini özümsediğini, bu düşüncelerle yeni bir çıkış yapan CHP’ye parçayı armağan ettiğini vurguladı.

“Bana ‘sağcı mısın, solcu musun’ diye zaman zaman soruyorlar, ben de onlara ‘Uğur Işılak’ın sağı solu belli olmaz.’ cevabını veriyorum.” diyen sanatçı, tercih nedeninin parça ile CHP’nin düşüncesinin uyuşması olduğunu söyledi. Sanatçı Işılak, daha sonra şarkının noter belgesini Baykal’a teslim etti.

Geçmişini bilmeyenlere bir hatırlatma bir zamanlar da böyleydi..

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.