Uğur Mumcu ölümünün 28. yıl dönümünde anıldı

Uğur Mumcu ölümünün 28. yıl dönümünde anıldı

Bombalı suikastle katledilen Uğur Mumcu ölümünün 28. yıl dönümünde Şişli Harbiye’deki Uğur Mumcu anıtı önünde anıldı.

Bombalı suikastle katledilen Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 28. yıl dönümünde Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından Şişli Harbiye’deki Uğur Mumcu anıtı önünde anıldı.

Anma programı pandemi nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma yasağı olduğu için erkene çekildi.

Mumcu’nun fotoğraflarını taşıyan meslektaşları Uğur Mumcu anıtı önünde bir araya geldi.

 

oooooooooooooooooooo-002.JPG

 

Anmada TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “Uğur Mumcu’dan sonra da gazeteciler katledilmeye devam edildi. Basın özgürlüğü Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi. Medyada ciddi anlamda bir baskı söz konusu. 67 meslektaşımız cezaevinde. Bugün gazeteciler belki katledilmiyor, ama adliye koridorlarında haberlerini savunmak durumunda bırakılıyor” diye konuştu.

 

uuuuuuuuuuuuu-002.JPG

 

Bugün hâlâ Uğur Mumcu gazeteciliği yapmaya çalışan yüzlerce, binlerce gazeteci olduğunu dile getiren Durmuş şöyle devam etti:

 

“Gerçekleri kamuoyuna duyurmak için fedakârca çalışan kamu yararını önceliği sayan gazeteciler var. Bu gazeteciler var oldukça ne Uğur Mumcu’yu unutacağız ne de bu ülkede basın ve ifade özgürlüğünün yok edilmesine izin vereceğiz. 28 yıl geçti ama 50. yılında da buralarda anmalar yapacağız. 50 yıl sonra da Uğur Mumcu gazeteciliği konuşulmaya devam edecek. Onlar gazetecileri susturduklarını düşünüyorlar, ama gazetecilik baskıyla susturulacak bir meslek değil. Daha çok Uğur Mumcular çıkacak ve gerçekleri yazmaya devam edecekler.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.