Ukrayna, 48 adet SİHA alacak

Ukrayna, 48 adet SİHA alacak

Ukrayna’nın Azerbaycan’ın Ermenistan ile devam eden çatışmalarda Dağlık Karabağ’da başarıyla kullandığı Türk yapımı Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçlarından (SİHA) 48 adet satın alacağı belirtildi

Ukrayna devlet silah ticaret şirketi Ukrspetseskport Genel Müdürü Vadim Nostril, Türk yapımı Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçlarından (SİHA) 48 adet satın almayı planladıklarını açıkladı. Nostril açıklamasında, "Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde hizmete sokmayı planladığı 48 SİHA almayı düşünüyor” dedi.

 

Nostril, Ukrayna'nın 6-12 SİHA kompleksi satın almayı planladığını ve her kompleksin 4 SİHA ve 1 yer kontrol istasyonundan oluştuğunu ifade etti.

SİHA'ların Ukrayna'da ortak üretimiyle ilgilendiklerini ifade eden Nostril, bunun gerçekleştirileceği tesis için bir yer seçilmekte olduğunu ve kompleksin maliyetinin 3'te 1 oranında azalacağını söyledi.
Nostril Türkiye'den alınan İHA'ların zorlu iklim koşullarında deneme sürecinin devam ettiğini belirterek siparişin, söz konusu sürecin sonuçlarına bağlı olduğunu vurguladı.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.