Ukrayna lideri Zelenski ve ekibi Yozgat'ta üretilen kaskları kullanıyor!

Ukrayna lideri Zelenski ve ekibi Yozgat'ta üretilen kaskları kullanıyor!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve ekibinin giydiği kaskların Yozgat'ta üretildiği ortaya çıktı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yozgat’taki incelemeleri esnasında, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve ekibi için balistik korumalı kask ve yelek imal edilip, gönderilen fabrikayı da gezdi.

Bakanlıktan paylaşılan yazılı açıklamaya göre; Bakan Varank, önceki gün Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde balistik koruyucu sistemler ile fonksiyonel iç ve dış giyim ürünlerinin imalarını yapan Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri Fabrikası’nı gezdi. Varank, fabrikada vücut ve araç zırhları ile tekstil, balistik ve kompozit malzemeler imalat hatlarında incemele yaptı. Fabrika idarecileriyle görüşen Bakan Varank’a Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde gelen istek üzerine Devlet Başkanı Zelenski ve ekibi için 20 koruyucu kask ve yeleğin yollandığı bilgisi verildi.

 

"YOZGAT'TA ÜRETİLİP GÖNDERİLİYOR"


Bakan Varank, özellikle Rusya-Ukrayna savaşının ardından askeri personellerin koruyucu ekipmanının çokça gündeme geldiğini söyleyip, “Güvenlik güçlerimizi koruyan hayati öneme sahip savunma ekipmanlarının üretilmesinin yanı sıra, bu ürünlerin ihracatının yapılması ülkemizin üretimde geldiği noktayı göstermesi açısından oldukça önemli. Türk savunma sanayisinde özellikle özel sektörün geldiği bu noktayı görmüş olmaktan ziyadesiyle memnun oldum. Dünyanın 50’den fazla ülkesine birçok askeri ekipman Yozgat’ta üretilip gönderiliyor” ifadelerini kullandı.

Garanti Kompozit Yöneticisi Vedat Tüzer de Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde Zelenski ve ekibi için özel kask ve yelek isteğinin kendilerine geldiğini söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanı Zelenski ve ekibi için 20 adet kask ve yelek istediler, biz de gönderdik, televizyondan izleyince mutlu olduk. Dünyanın 50’den fazla ülkesine Yozgat’ta ürettiğimiz ürünleri ihraç ediyoruz. Aynı zamanda 2013’ten bu tarafa Türkiye’deki balistik kaskların yüzde 80’e yakınını biz tedarik ediyoruz. 2013’e kadar bunlar genellikle ABD-İsrail ortaklı yabancı firmalardan tedarik ediliyordu, 1900 dolarlardan alımlar vardı. Biz bunları bitirdik. Hem Türkiye’ye hem yurt dışına ürünlerimizi tedarik ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Tüzer, Zelenski ve ekibine Soft balistik Level IV plakalı yelek ile Full Cat Edon plakalı LEVEL III kaskları yolladıklarını da söyledi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.