Ukrayna üzerinden provokasyon yapmaya çalışan CHP'li Özel'in yalanı böyle çürütüldü!

Ukrayna üzerinden provokasyon yapmaya çalışan CHP'li Özel'in yalanı böyle çürütüldü!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Türkiye'nin Ukrayna'daki vatandaşlarını uyarmadığına yönelik ifadeleri yalanlandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bir televizyon kanalında canlı yayına katıldı. Özel, Türkiye'nin Ukrayna'daki vatandaşlarını uyarmadığını ve Türkiye’nin büyük bir devlet olmadığını savundu.

 

Özel şöyle söyledi:

 

''Türkiye'nin istihbaratı nerede, ABD, Almanya bilirken, tedbir alırken sen bizimkileri orada güvencesiz şekilde bırakıyorsun. 20 bin vatandaş iki ateşin arasındaysa ABD bunları görüp günler öncesinden söylüyorsa, sen onlara “Dönün yurdunuza” demediysen büyük devlet olma konusunda sorumluluğunu yerine getiremedin demektir.''

 

'TÜRK VATANDAŞI ÖZEL'İ YALANLADI

 

Açıklamalar sonrası yayına bağlanan bir Türk vatandaşı Özel'i yalanladı. Türk vatandaşı, Ukrayna Büyükelçiliği'nin 10 gün öncesinden herkesi arayarak tek tek bilgi verdiğini söyledi:

''Evimdeyim. Ukrayna’nın başkenti Kiev’deyim. Büyükelçiliğimiz açıklama yaptı. Ne olursa olsun evlerinizi terk etmeyin diye. Dışişleri Bakanlığımız burada yaşayan yaklaşık 15 bin Türk vatandaşını tek tek arayarak, “Ülkeyi terk edin” dedi. Kimimizi gece 03.00'te bile aradılar.''

 

DIŞİŞLERİ UYARI YAPTI

 

CHP'li Özel’in iddialarının aksine Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarını uyaran bir duyuru yapmıştı. Yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın Ukrayna’nın Doğu bölgelerinden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir" ifadeleri yer aldı.

 

'YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR...'

 

Sözleri yalanlanan CHP’li Özel’e tepki de geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Usta, Özel’in sözlerinden bir kesiti paylaşarak “Yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmamış” sözlerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.