Ukrayna'yı silah satma vaadiyle 5 milyon dolar dolandırdıkları iddia edilmişti! O belgeler ortaya çıktı

Ukrayna'yı silah satma vaadiyle 5 milyon dolar dolandırdıkları iddia edilmişti! O belgeler ortaya çıktı

Ukrayna'nın Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın iş insanı eşi Murat Özvardar ile Manas Savunma Sanayi Şirketi sahibi Koray Altınel tarafından 5 milyon dolar dolandırıldığı iddia edildi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın iş insanı eşi Murat Özvardar ile Manas Savunma Sanayi Şirketi sahibi Koray Altınel'in Ukrayna devletini silah satma vaadiyle 5 milyon dolar dolandırdığını ileri sürdü.

Atilla'nın Odatv'deki yazısına göre Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi, Ankara Mali Şube Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. 

İddiaya göre Krakovetskyi, Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar, kendisini eski MİT'çi diye tanıtan Manas Savunma Sanayi Şirketi sahibi Koray Altınel, Bülent Aygün isimli bir kişi, soyadını bilmediği Mehmet isminde bir kişi ve yine ismini bilmediği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda çalıştığını söyleyen bir kişi hakkında şikâyetçi oldu.

 

Toygun Atilla'nın yazısından bir bölüm şöyle:

 

"Her şey 4 Mart günü gazeteci Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar'ın Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi'ye attığı e-maille başladı. Murat Özvardar, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu silah ve insani yardım malzemelerinin kendileri tarafından tedarik edilebileceğini söylüyordu.  

Sonrasında yapılan telefon görüşmeleri, karşılıklı görüşmelerde Murat Özvardar, Gürcistanlı bir grubun Ukrayna'ya 70 milyon dolar yardım yapmak istediğini, bu bağışın ödenmesini, lojistiğini ve teminini ise bizzat kendisinin organize edeceğini söyledi.  

Bu görüşmeler sürerken devreye Manas Savunma Sanayi Şirketi sahibi Koray Altınel de devreye girdi.  

 

'SATIŞTAN DEVLET HABERDAR' DEDİLER 

 

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi'ye kendisini MİT'in eski istasyon şefi olarak tanıtan Kadir Altınel, Türkiye'deki etkin siyasetçilerle fotoğraflarını ve ilişkilerini gösteren dokümanları paylaştı.  

Koray Altınel ve Murat Özvardar kendilerinin faaliyetlerinden Türkiye Cumhuriyeti devletinin haberdar olduğunu söyledi.  

Gürcistan'dan geleceği söylenen 70 milyon dolarlık yardım parası konusu kapatılmış, iş Ukrayna'ya silah ve askeri malzeme satışına dönmüştü.  

Ancak bu silah ve askeri malzeme satışı üçüncü bir ülke üzerinden yapılacaktı.  

O ülke Polonya'ydı.

 

5 MİLYON DOLAR HAVALE ETTİLER 

 

Ukraynalılar istedikleri silah, miğfer ve çelik yeleklerin siparişini verdi. Bunların arasında 338 kalibrelik keskin nişancı tüfeği de vardı.  

Ukrayna Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı, 11 ayrı havale ile 5 milyon doları Koray Altınel'in AKA Arms Defence adlı şirketine havale etti.  

Ukraynalılar silah ve askeri malzemelerin ülkelerine gönderilmesini beklemeye başlamıştı.  

Ancak sonuç bekledikleri gibi olmadı. Askeri malzemeler bir türlü gelmiyordu. Koray Altınel, Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi'nin telefonlarına dahi çıkmıyordu." 

 

ÖZVARDAR'DAN AÇIKLAMA

 

Volodymyr Krakovetsky'in kendisi ile ilk irtibata geçen kişi olarak nitelendirdiği iş insanı Murat Özvardar konuştu. 

 

Murat Özvardar, Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetsky ile iletişime geçmesini şöyle açıkladı:

 

"Ben, Volodymyr Krakovetsky'i tanımam. Ukrayna'nın Askeri Ataşesi benim kiracımdır. Kendisi, Ukrayna-Rusya savaşından ötürü zor durumda olduklarını, insani ihtiyaç malzemeleri ile silah, miğfer, çelik yelek gibi askeri malzemelere ihtiyaç duyduklarını söyledi. Benden bu konuda referans olabileceği kişilerin olup olmadığını sordu. Bende, yardımcı olmak için bakacağımı söyledim. Bu konuda iş yapan kişileri bulduktan sonra sadece bir kez Volodymyr Krakovetsky ile irtibata geçtim" 

 

ANKARA'DAKİ SIRALI RESTORANDA BULUŞMA

 

Ukrayna'nın yardım talebini arkadaşı Mehmet Dağlar'a açtığını, savunma sanayindeki isimleri bu şekilde bulduğunu söyleyen Murat Özvardar, "Ben ne Koray Altınel'i, ne Bülent Aygün'ü ne de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndaki kişiyi tanımam. Bu isimleri arkadaşım Mehmet Dağlar buldu ve Ukrayna'lılarla tanıştırdı. Benim bu olaydaki tek dahlim zor durumdaki bir ülkeye insani olarak yardımcı olmaktı" dedi. 

Ukraynalılarla Türk savunma sanayindeki isimlerin 7 Mart günü Ankara'daki Sıralı restoranda bir araya geldiğini belirten Murat Özvardar, "Arkadaşım Mehmet Dağlar o gün beni oraya davet etti. Hem Ukraynalıları hem de dolandırıcılık olayında adı geçen Koray Altınel, Bülent Aygün'ü o gün ilk kez gördüm. Yemek yedikten sonra da müsaade isteyip kalktım" dedi. 

Kendisinin adı geçen isimlerle hiç bir irtibatının olmadığını iddia eden Murat Özvardar, "Bu kişilerle tek bir telefon görüşmem, mesajlaşmam, para alışverişim yok. Bu alışverişten tek bir cent aldıysam ve bu ortaya çıkarsa Kızılay meydanında herkes yüzüme tükürsün" şeklinde konuştu. 

İş insanı Murat Özvardar, "iyilikten maraz doğduğunu" belirterek, "Söylediğim gibi tamamen insani gerekçelerle bu işin içinde bulundum. En ufak bir ticari menfaatim yok" diyerek sözlerini noktaladı. 

 

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

 

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetsky, Ankara Mali Şube Müdürlüğü'nde 7 Nisan saat 14:00'da ifade verdi.  

İfade sırasında kendisine avukatı Baykal Doğan eşlik etti. 
Müşteki (şikayetçi) olarak ifade veren Volodymyr Krakovetsky'nin ilk sözleri, gazeteci Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar'ın kendisine e-mail atarak Ukrayna elçiliğine ihtiyaçları olan silah ve insani yardım malzemelerinin kendileri tarafından tedarik edilebileceğini yazdığı oldu. 

 

asa-062.jpg

 

Bu mailden sonra 4 Mart'ta Ukrayna elçiliğine kendisini AKA ARMS şirketinin sahibi olarak tanıtan Koray Altınel, kendisinin referansının Murat Özvardar olduğunu belirterek silah ve askeri malzeme tedariki için bir mail attı.  

 

GÜRCİSTAN'DAN YAPILACAK 70 MİLYON DOLARLIK YARDIM 

 

4 Mart günü kendisini Murat Özvardar adına arayan bir kişi ile görüştüğünü ifade eden Volodymyr Krakovetsky o günü şu sözlerle anlattı:

 

"Saat 11:30'da Çankaya'da faaliyet gösteren Ones Teknoloji şirketinde buluşmak için randevulaştık. Kendilerinin, Roketsan, Aselsan gibi firmalarla çalıştıklarını belirten şirket yetkilisi, "Gürcistan'da bir grubun Ukrayna'ya 70 milyon dolar yardım yapmak istediğini, bu bağışın ödenmesini, lojistiğini ve temininin Murat Özvardar tarafından organize edildiğini söyledi"  

 

POLONYA ÜZERİNDEN SİLAH VE ASKERİ MALZEME 

 

Volodymyr Krakovetsky, parayı verecek kişilerle görüşmek istediğini belirttiği ifadesinde Murat Özvardar'ın arkadaşı Mehmet Dağlar'ın bu kişilerle görüşemeyeceğini, o kişilerle kendilerinin konuşup anlaştıklarını, sadece malzemeleri görüp onay vermesini istediklerini söyledi.  

 

Aynı gün Koray Altınel'in AKA ARMS isimli iş yerine gittiklerini belirten Volodymyr Krakovetsky şöyle devam etti: 

 

"Koray Altınel, çelik yelek ve miğfer gibi ürünleri 1 hafta içinde bize Polonya'dan temin edebileceğini söyledi. Şirketin bodrum katına indirerek otomatik silahları, keskin nişancı tüfeklerini gösterdi. 'Size daha özel ürünler temin edebilirim' dedi."

 

"SÜLEYMAN SOYLU'NUN HAYATINI 3 KEZ KURTARDIM" 

 

Koray Altınel'in kendilerine güven oluşturmak için kendisinin üç kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hayatını kurtardığını, annesi ile Süleyman Soylu'nun bağlantılarından dolayı ilişkilerinin devam ettiğini söylediğinin altını çizen Volodymyr Krakovetsky şöyle devam etti: 

"Koray Altınel'in yardımcısı Bülent Aygün, 15 Temmuz gecesi kendisinin silahları olmasa İçişleri Bakanlığı'nın ele geçirildiğini ve bir çok silahı devletin güvenlik güçlerine ulaştıklarını anlattı. Hatta Koray Altınel, Süleyman Soylu ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını bize gösterdi. Bu şahıslara güvendim ve prensipte anlaşmış olduk."

 

sssss-001.jpg

 

RESTORANDAKİ TOPLANTI 

 

Ankara'da Sıralı restoranda, 5 Mart'ta toplantı yaptıklarını ifade eden Volodymyr Krakovetsky, bu toplantıya Koray Altınel ve Murat Özvardar'ın da katıldığını belirtti.  

Bu toplantı sırasında Koray Altınel ve Murat Özvardar'ın Gürcistan üzerinden yapılacak olan 70 milyon dolarlık yardımının bir yanlış anlaşılma olduğunu ifade ederek kendilerinden özür dilediklerini söyleyen Volodymyr Krakovetsky, "Bu paranın Ukrayna tarafından ödeneceğini, parayı verirsek malzemelerin teslim edileceği söylendi. Bizde 70 milyon dolarımızın olmadığını, bu anlaşmaların devletler arası olması gerektiğini, illegal bir anlaşmaya girmeyeceğimizi belirterek otele döndük" dedi.  

 

5 MİLYON DOLARLIK HAVALE 

 

Koray Altınel'in ertesi gün araması üzerine tekrar buluştuklarını ifade eden Volodymyr Krakovetsky, çelik, yelek ve silahları Polonya üzerinden Ukrayna'ya satmayı teklif ettiklerini söyledi. Bu teklifi Ukrayna hükümetine ilettiklerini ifade eden Volodymyr Krakovetsky şunları belirtti:

"Ukrayna bu silahlara ihtiyacı olduğundan dolayı En User sertifikalarını bize gönderdi. Koray Altınel bu anlaşmaların hiç bir zaman açıklanmayacağını ve gizli tutulacağını söyledi. Yapılan anlaşmadan Savunma Sanayi Müsteşarlığından ve İçişleri Bakanlığından üst düzey makamlar ile MİT'in de haberdar olduğunu söyledi. Bunun üzerine güvenerek anlaştık. 2-3 gün içerisinde 5 milyon doları Koray Altınel'in verdiği hesap numaralarına gönderdim."

 

ggggg.jpg

 

ŞİKAYETÇİ OLDU 

 

Silahların ve askeri malzemelerin söz verilen süre içinde teslim edilmediği için dolandırılmış olabileceklerini düşündükleri gerekçesi ile şikayetçi olduğunu söyleyen Volodymyr Krakovetsky, Koray Altınel, gazeteci Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar, Bülent Aygün, soyadını bilmediği Mehmet isminde bir kişi, yine ismini bilmediği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında çalıştığını söylediği kişiden şikayetçi oldu.  

 

GÖZALTINA ALINMAYAN TEK KİŞİ HANDE FIRAT'IN EŞİ OLDU 

 

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetsky'nin ifadesinde şikayetçi olduğu kişiler geçen Cuma günü Ankara'da gözaltına alındı. Gözaltına alınmayan tek kişi ise gazeteci Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar oldu.  

Dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheliler adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

 

biii.jpg

 

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetsky'nin ifadesinde şikayetçi olduğu ancak ifadesi alınmayan tek kişi olan Murat Özvardar'ın ifadesinin alınmasına karar verildi.  

 

İFADESİ ALINIP SERBEST BIRAKILDI

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Murat Özvardar avukatıyla önce Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne, buradaki işlemlerinin ardından da Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade veren Murat Özvardar adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Özvardar, kolluğa imza verme zorunluluğu hükmü uygulanarak serbest bırakıldı. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.