Ulaştırma Bakanı neden görevden alındı?

Ulaştırma Bakanı neden görevden alındı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan haberler de Turhan'ın yerine Adil Karaismailoğlu bakanlık görevine getirildi. Bu kararın sebebi ise ertelenmeyen Kanal İstanbul ihalesi olduğu söyleniyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı.

Turhan'ın neden görevden alındığı ise merak konusu oldu.

GÖREVDEN ALMANIN NEDENİ KANAL İSTANBUL İHALESİ Mİ?
Gelen kulis bilgilerine göre Turhan'ın görevden alınmasının nedeni geçtiğimiz gün gerçekleşen Kanal İstanbul ile ilgili ihalenin ertelenmemesi olduğu öne sürüldü.

İHALE GERÇEKLEŞMİŞTİ

Önceki gün Başakşehir'deki tarihi Odabaşı Köprüsü ve Arnavutköy'deki tarihi Dursunköy Köprüsü'nün yeniden yapım işi için, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde ihale düzenlenmişti.

İHALE İPTAL EDİLMEYİNCE GÖREVDEN ALINDI

Kulislerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Koronavirüs salgınının yaşandığı olağanüstü gündem içerisinde ihalenin iptal edilmeyerek yapılması nedeniyle Cahit Turhan'ı görevden aldığı konuşuluyor.

 

Gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alınan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın  yerine, Adil Karaismailoğlu getirildi.

 

resmi-gazete.jpg

 

ADİL KARAİSMAİLOĞLU KİMDİR?

Evli ve iki çocuk babası olan Adil Karaismailoğlu, 19 Mayıs 1969 tarihinde Trabzon'da doğdu. Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi yüksek lisans programına katıldı.

1995 yılı Mayıs ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine başladı. 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti. İETT de Yapı Bakım Daire Başkanlığı'nda mühendis olarak, Motor Yenileme Fabrikasında ve İkitelli Garajında Müdür olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 13 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum