Ülkelere göre uyku analizi... Türkler yan gelip yatıyor

Ülkelere göre uyku analizi... Türkler yan gelip yatıyor

Ülkelere göre uyku alışkanlıkları Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Yılmaz tarafından açıklandı. En çok uyuyanlar İtalyanlar…

Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Yılmaz, yapılan araştırmada ülkelerin uyku alışkanlıklarını açıkladı. Yılmaz’ın yaptığı açıklamada tokluk hormonunun yükselmesinin iyi uyku uyuyanlarda olduğunu, açlık hormonunun ise gerilediğini ifade etti. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Yılmaz, mutluluk hormanı olan serotinin gece iyi uyunulduğu zaman arttığının ve aynı zamanda büyüme hormonun olarak bilinen growth hormonunun da salgılanacağını açıklandı.

 

Bu hormon salgılanmalarının büyüme aşamasındaki çocuklarda kas yapısının daha fazla güçlenerek güç kazanmasını sağlar. Bizim doyma merkezimizi belirleyen ise ghrelin ve leptin hormonu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hikmet Yılmaz araştırma ile ilgili şunları söyledi: Gece geç uyuyanlar her zaman bir şeyler yemek isterler, çünkü iyi uyuyamadığınız zaman açlık hissi yaratan ghrelin hormonunun salgılanması artıyor. Karnınız doyduğunda ise, doyma merkezi tarafından uyarılıyorsunuz. Bu da sizin kolay kilo vermenizi sağlar.

 

Araştırmanın devamında Türklerin uyku düzeniyle ilgili de açıklamalarda bulunan Yılmaz, ‘Türklerin yüzde 50’si yatarken yan pozisyonda yatıyor. En çok uyuyan ilkeler ise, İtalyan, Yunan ve İspanyollar, Türk halkı ise ortalama 7 saat 30 dakika uyuyor’ dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.