Ülkeyi hırsıza nasıl teslim ediyorsun?

Ülkeyi hırsıza nasıl teslim ediyorsun?

'Antalya'da konuşan CHP lideri, Erdoğan'ı eleştirdi, yolsuzluklara ilişkin ses kayıtlarını değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın ses kayıtlarını sızdıranların tespit edildiğini belirten açıklamasıyla ilgili “Demek ki kayıtlar doğru, tespit etmişsin sen” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya’da düzenlenen mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasından önce, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve torunu Duru’yla birlikte platformdan partilileri selamladı. Sözlerine meydandaki “Şerefimizle gaz yedik, cop yedik ama haram yemedik” yazılı pankartı okuyarak başlayan Kılıçdaroğlu, “Onlar ne yapıyorlar, malı götürüyorlar. Şimdi siz bu sloganı atarsanız, o gider patentini alır, siz bir daha atarsanız sizden parasını ister. Para bunun için her şeydir. Bir pankart daha var; ‘Sizin çocuklar çaldı, bizim çocuklar öldü’ diyor. Ama buradan söylüyorum, ölen çocukların tamamı bizim çocuklarımız, ailelerinin acısı bizim acımızdır. Ailelerin acısını paylaşıyoruz. Kimse için ayrım yapmıyoruz çünkü biz insanı seviyoruz, insana inanıyoruz” dedi.

 

-“DEVLETİ KURAN PARTİYE ‘DEVLETİ YÖNETEBİLİR Mİ’ DİYE SORULUR MU?”-

 

“CHP, iktidarında acaba devleti yönetebilir mi?” diye sorulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Böyle saçma soru ilk defa görüyorum. Devleti kuran partiye ‘devleti yönetebilir mi’ diye soru sorulabilir mi? Devleti kuran parti CHP değil mi? Biz devletin bütün kurumlarının saat gibi çalışmasını isteriz, devlette partizanlığı kabul etmeyiz. Açıkça söylüyorum, benim için yandaş yok, benim için vatandaş var, vatandaş benim başımın üzerindedir” dedi. Kılıçdaroğlu, işverenlere, sanayicilere, turizmcilere seslenerek, CHP iktidarında hükümet eleştirildiğinde ertesi gün kimsenin kapısında vergi müfettişi olmayacağını, herkesin özgürce düşüncelerini söyleyebileceğini ifade etti.

 

-“CHP İKTİDARINDA MEDYA PATRONLARI İKTİDARA YAĞ ÇEKMEYECEK”-

 

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

 

“Biz vaatlerimizi söylediğimizde ‘parayı nerede bulacaksın’ diyorlar. Ayakkabı kutularından mı? CHP iktidarında ayakkabı kutularının içinde sadece ayakkabılar olacak, asla para olmayacak. CHP iktidarında bakanların çocuklarının yatak odalarında para kasaları, milyarlar olmayacak. CHP iktidarında bakanların çocuklarının odalarında para sayma makineleri olmayacak. CHP iktidarında hiçbir bakan haram parayla umreye gitmeyecek, hiçbir bakan 700 milyar liralık kol saatini kolunu takmayacak, söz veriyorum size.

 

CHP iktidarında devlet vatandaşına hesap verecek. Her vatandaş özgürce sandığa gidecek, meydanın halka haber verme kanalları asla kapanmayacak. Özgür medya, güçlü medya olacak bizi de eleştirecekle, korkmayacağız. CHP iktidarında dolar havuzları, medya havuzları oluşturulmayacak. CHP iktidarında medya patronları iktidara yağ çekmeyecek, devlet ihaleleriyle beslenmeyecek. CHP iktidarında ahlakı toplumun temel direği haline getireceğiz. CHP iktidarında siyasetçi zenginleşmeyecek, halkın cebi para görecek. İlk yapacağımız işlerden birisi işsizlikle mücadele edeceğiz, bakanların çocukları değil, önce yurttaşın çocuğu iş bulacak.”

 

-“KANSERLİ HÜCRE KİRLİ SİYASET”-

 

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ortaya çıkan yolsuzluğa göre 85 milyar avronun, yani 247 milyar liranın hortumlandığını ifade eden, “Bu ülkede para var, her şey var. Denizimiz, dağımız, ovamız, güneşimiz, sularımız, güzel insanlarımız var ama bu ülkede kanser gibi bir hücre daha var; kirli siyaset. Size sözüm, CHP iktidarında o 247 katrilyon parayı alacağım halka vereceğim, o paralar sizin paranızdır. Para vatandaşa gelince yok, sana gelince var. Vatandaşa gelince zam yapmak zorundasın, sana gelince yok. Bizim iktidarımızda her kuruşun hesabını vereceğiz” diye konuştu.

 

-ATALAY’IN AÇIKLAMASI-

 

Başbakan Erdoğan’ın “montaj” dediği tapelerle ilgili TİB’in kayıtlarını hala açıklamadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Niye açıklamıyor çünkü doğru. Bu konuşmalar medyaya yansıdıktan sonra bir açıklama yaptı, ‘kriptolu telefonları da dinlemişler’ dedi. Demek ki doğru olduğunu biliyor. Kendi itirafı” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın ses kayıtlarını sızdıranların tespit edildiğini belirten açıklamasını ilişkin de Kılıçdaroğlu, “Demek ki doğru, tespit etmişsin sen” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın operasyonun ardından yaptığı açıklamalara atıfta bulunurken, “4 bakandan birisi de çıktı dedi ki, ‘istifa edeceksen senin etmen lazım, yolsuzluksa sen talimatı verdin’ dedi. Şimdi soruyorum, bu da mı montajdı acaba?” diye konuştu.

 

-“EVİNİ, DÜKKÂNINI HIRSIZA TESLİM ETMİYORSAN ÜLKEYİ NASIL TESLİM EDİYORSUN?”-

 

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

 

“Bunların bir bakanı var Zafer Çağlayan... 28 seferde 52 milyon dolar götürmüş. Şimdi Antalya’nın vicdanına sesleniyorum, özellikle de Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum; dünyanın hangi ülkesinde ekonomiden sorumlu olan bir bakan 28 seferde 52 milyon dolar para götürecek. Sen diyorsan ki ‘Yapsın, madem bakan o da götürsün’. O zaman ona şu soruyu soruyorum; sen evini, dükkânını hırsıza teslim eder misin? O zaman ikinci soruyu soruyorum; eğer evini, dükkânını hırsıza teslim etmiyorsan ülkeyi nasıl hırsıza teslim ediyorsun?

 

Bütün bu gerçekler ortadayken, biz yeni bir tarih yazmak zorundayız. Yeni bir çaba içine girmek zorundayız. Ben çalışıyorum, 24 saat varsa 24 saat. Maalesef sürem bu kadar bir günde, 25 olsa emin olun 25 saat çalışacağım. Ama sadece benim çalışmam yetmez. Ülkesini, vatanını, bayrağını seven herkesin çalışması lazım. İstediğim söz şu; Adalet ve Kalkınma Partili yurttaşı ikna edin, deyin ki ‘artık harama değil helal ortak olalım’, ‘artık kirli siyasetten bu ülkeyi temizleyelim, temiz siyasete oy verelim’.

 

Sandığa gidip oy kullanacaksınız, haramdan yana, yolsuzluktan tavır almayın. Türkiye’nin geleceğinde, çocuklarınızdan yan tavır alın. Siyasetçi hırsızlık yaparsa, o hırsızlığın karşısında 76 milyon kol kola durmak zorundayız.”

 

-KARAYALÇIN ÖRNEĞİ-

 

Antalya’nın yeniden aday gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ı kürsüye çağıran Kılıçdaroğlu, “Hoca, her kuruşun hesabını veriyor. Üzerinde baskılar var. Savcılar, polisler gönderdiler. 7 düveli göndermezseniz namertsiniz, hiç korkmuyor hoca” diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu, koltuk düşkünü olan kişinin CHP’li olamayacağını ifade ederek, “Ben olursan olurum, ben olmazsam başka partiye geçerim, orada çalışırım’ bunu kabul etmem. Efendim, ‘kazanırım, tekrar CHP’ye gelirim’ kapılar ona kapalıdır, yok öyle bir şey. İnsanlar halka hizmet için görev alırlar, kendilerine hizmet için değil. Koltuklar halk içindir. Amerikalılarım meşhur bir lafı vardır; ‘Amerikan mezarlarında vazgeçilmez adamlar vardır’. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Hepimiz geliriz ve gideriz. Örneğin, ilk metroyu getiren kişi kimdi, Murat Karayalçın’dı. Şimdi partimizde, milletvekili bile değil ama 18 yaşındaki bir genç gibi Anadolu’yu geziyor CHP için. İşte partilik budur, işte yurtseverlik, vatanseverlik budur. Biz bunu bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.