Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Makarios Ekrem’i Fatih’e benzetmek akıl tutulmasıdır

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Makarios Ekrem’i Fatih’e benzetmek akıl tutulmasıdır

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, Fatih Sultan Mehmet Han'a benzeten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı'da düzenlenen Zafer Bayramı kutlamasına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, İstanbul'un fatihi, çağ açıp çağ kapayan, büyük kumandan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han'a benzetmişti.

Akşener, kutlamada yaptığı konuşmada tarihten örnekler vererek Anadolu'da istiklal ve istikbal mücadelelerinin verildiğini söylerken, "30 Ağustos'un bir başka kavramı daha var. Çünkü cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür" ifadesini kullanmış ve İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet benzetmesi yapmıştı.

Akşener, "1453, Fatih Sultan Mehmet, (Ekrem İmamoğlu'na) aynı senin gibi, dedi ki "Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım". Bizans'a rağmen, Avrupa'ya rağmen, Haçlılar'a rağmen, ya İstanbul'u alırım, ya İstanbul beni alır". İki kararlı lider, ve İstanbul alındı. İstikbalimiz dedi, ikinci istikbal fethidir" demişti.

 

 

'MAKARİOS EKREM'İ CİHAN PADİŞAHINA BENZETMEK NASIL BİR AKIL TUTULMASIDIR?'

 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada Akşener'e tepki gösterdi.

'Ermeni’sinden Rum’una selam gönderen, terörist Pervin Buldan ile fidan diken, Demirtaş’a methiyeler düzen, İstanbul’a hizmet değil eziyet getiren Makarios Ekrem’i, cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’a benzetmek nasıl bir akıl tutulmasıdır?' diyerek Akşener'e tepki gösteren Yıldırım, Akşener'in bu benzetmesiyle ayrımcı bir dile sahip olduğunu ve insanları ötekileştirdiğini söyledi.

 

İşte Yıldırım'ın açıklamaları;

 

'Ermeni’sinden Rum’una selam gönderen, terörist Pervin Buldan ile fidan diken, Demirtaş’a methiyeler düzen, İstanbul’a hizmet değil eziyet getiren Makarios Ekrem’i, cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’a benzetmek nasıl bir akıl tutulmasıdır?

Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyen İstanbulluları Bizans’a benzetme gaflet ve dalaletine düşen Meral Akşener; bu çirkin söz ve benzetmesiyle kimin ayrımcı bir dile sahip olduğunu, insanları nasıl ötekileştirdiğini, kaos ve kargaşadan beslendiğini en bariz şekilde ortaya koymuştur.

Teröristlerle yol yürüyüp kahvaltı planları yapanlar, ecdat kanıyla sulanan vatanımızı bölmek isteyenler, Peygamber övgüsüne mazhar olmuş, çağ açıp çağ kapatarak tarihin akışını değiştirmiş hakanımızı ağızlarına alamazlar, Ülkücü-Milliyetçi Hareket tokat gibi yüzlerine çarpar.'

 

aaaaaaaaa.jpg

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum