Ulusalcılar CHP’yi terk ediyor: Öztürk Yılmaz parti kuruyor!

Ulusalcılar CHP’yi terk ediyor: Öztürk Yılmaz parti kuruyor!

Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın başlattığı “Hepimiz Buradayız” hareketi partileşme çalışmalarına devam ediyor. Yılmaz İstanbul’da bir grup iş insanı ile bir araya geldi.

CHP ile yaşadığı fikir ayrılığı sebebiyle partiden ihraç edilen Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz İstanbul’da bazı iş insanları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İstanbul’da Anadolu yakasında yemekli bir toplantı düzenleyen Yılmaz, başlattığı “Hepimiz Buradayız” hareketi ile ilgili bilgiler verdi.

Yılmaz, Türkiye’nin bir iktidar ve muhalefet sorunu yaşadığını belirterek, “Bunların hepsi aynı kötü kumaşın ürünü, Türkiye iyi yönetilmiyor, iyi yönetilmediği gibi bu gidişe dur diyecek bir muhalefet de yok. Çünkü bunların hepsi aynı kötü kumaşın ürünleridir.” İfadelerini kullandı.

Toplantıda, Türkiye’nin iç ve dış sorunlarına değinen Yılmaz, özellikle enerji ve tarım konularında iddialı çözümleri olduğunu belirterek; “Türkiye’yi enerji ve tarımda dışa bağımlı olmaktan kurtaracağız, yerli kaynaklarımız buna imkan tanımaktadır, ancak bunları Türk halkı için kullanacak milli yöneticilerin olması gerekir.” dedi.

Öztürk Yılmaz, "bizim gibi düşünen insanlarla Türkiye’nin kaderini değiştireceğimize inanıyorum, Bu kötü gidişe son vereceğiz, çünkü başka bir şansımız yok" ifadelerini kullandı.

Yılmaz bir sonraki toplantının yine İstanbul’da ve daha kapsamlı bir katılımla yapılacağını bildirdi.

Öztürk Yılmaz’ın “Hepimiz Buradayız” hareketi kısa bir süre sonra siyasete yeni bir parti kazandıracak.

 

ULUSALCILAR CHP’Yİ TERK EDİYOR

CHP’nin son seçimlerde HDP ile ittifakı ve sonrasındaki eksen kayması partiyi kuruluş ilkelerinden koparıyor. Bir taraftan HDP ile yapılan seçim ittifakı diğer taraftan “Parti sağa kayıyor” eleştirileri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun eleştirilmesine sebep oluyor. Bu eleştiriler partiden kopmaları hızlandıracak.

 

ÖZTÜRK YILMAZ FAKTÖRÜ

CHP’den sudan sebeplerle ihraç edilen Öztürk Yılmaz, CHP içindeki ulusalcıların partiyi terk ederek, yeni bir parti çatısı altında birleşmenin önünü açacak. Yılmaz, CHP içinde seslerini duyuramayan ulusalcı kanadın öncüsü olma yolunda.

Bu sebeplerle Yılmaz’ın kuracağı partinin CHP’de büyük bir bölünmeye sebep olması bekleniyor.

 

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

 

Öztürk Yılmaz 19 Eylül 1970, Ardahan'da doğdu.

Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri'nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Avrupa Birliği'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yaptı.

Yurtdışında ise sırasıyla Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yaptı.

15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.

11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu.

20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakıldı.

2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye'nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atandı.

3 Eylül 2015 tarihinde bu görevinden istifa ederek 26. dönem TBMM seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ardahan 1. sıra milletvekili adayı oldu.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden 26. Dönem Ardahan milletvekili seçildi.

24 Ocak 2016 tarihi itibarıyla CHP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce ve Rusça bilmektedir.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.