Uluslararası Antiviral film projesi Türkiye’de de hayata geçecek

Uluslararası Antiviral film projesi Türkiye’de de hayata geçecek

İngiliz yapımcılar Darwin Shaw ve Will Hawkes, tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgınının yarattığı deneyimi sinemanın diliyle kayıt altına almak amacıyla Antiviral Film Projesi’ni başlattı! Projenin Türkiye sorumlusu ise Bulut Reyhanoğlu olacak

24 ülkeden senarist ve yönetmenlere açık olan projede, başvurular arasından 3 farklı tema üzerine kurgulanmış 19 kısa film projesi seçilecek. Senaryo ve yapım desteği sağlanarak karantina süreci sona erdiğinde çekimi gerçekleştirilecek 19 kısa film, “İzolasyon”, “İlişki” ve “Ortaya Çıkış” temalı üç uzun metraj filme dönüşecek. Türkiye’deki sorumluluğunu, kısa film izleme platformu Shortbyshort’un ve kurucusu Bulut Reyhanoğlu’nun üstlendiği Antiviral Film Projesi için detaylı bilgilere shortbyshort.com sitesinden ulaşmak mümkün. Antiviral Film Projesi’ne son başvuru tarihi ise 5 Haziran!

 

DÜNYA ÇAPINDA DESTEKLENİYOR

 

COVID-19 pandemisinin tüm dünyada yarattığı birleştirici gücün farkına varan bağımsız yapımcılar Darwin Shaw ve Will Hawkes, bu dönüştürücü güce sinema aracılığıyla katkı sağlamak amacıyla Antiviral Film Projesi’ni hayata geçirdiler. 24 ülkeden senarist ve yönetmenlerin katılımını bekleyen proje, COVID-19 deneyimini üç farklı tema altında ele alan 19 kısa film projesinin hayata geçirilmesini ve daha sonra bu kısa filmlerin kurgulanarak üç uzun metraj filme dönüştürülmesini hedefliyor. Dünya çapında sinemacıların desteklediği Antiviral Film Projesi’nin Türkiye sorumlusu ise kısa film izleme platformu Shortbyshort ve platformun kurucusu Bulut Reyhanoğlu.

 

BAŞVURULAR SÜRÜYOR

           

Antiviral Film Projesi’ne; salgının sosyal, duygusal, fiziksel, ruhsal, ekonomik, politik ve diğer önemli etkilerini temel alan, uluslararası çapta hikayeler anlatan 10 ila 20 dakikalık kısa film projeleriyle başvurulabiliyor. 5 Haziran 2020 Cuma gününe kadar sinopsis ve treatman ile yapılacak başvuruların ardından seçilen projeler, uluslararası danışmanların desteğiyle senaryolaştırılacak. Antiviral Film Projesi, özel sermaye yatırımcıları, kurumsal sponsorlar ve stüdyo ortaklıkları sayesine bir finans kaynağı yaratarak seçilen filmlere yapım desteği de sağlayacak. Karantina sürecinde ön prodüksiyonu yapılacak filmlerin çekimleri ise, her ülkenin karantina bitiş tarihine göre başlatılacak.

 

ELDE EDİLEN GELİR KORONAVİRÜS ARAŞTIRMALARINA AKTARILACAK

Çekilen kısa filmler, daha sonra bir geliştirme ekibinin desteğiyle her bir filmin kurmaca temasına vurgu yapan ortak görsel motifler ve metaforik sembolizmle bir arada işlenerek “İzolasyon”, “İlişki” ve “Ortaya Çıkış” temalı üç uzun metraj filme dönüştürülecek. Ortaya çıkacak üç film, yepyeni bir dağıtım modeli sayesinde farklı platform ve mecralarda yayınlanacak. Kurduğu global dağıtım ağının büyüklüğü ile de bir ilk olma özelliği taşıyan Antiviral Film Projesi kapsamında hayata geçirilecek filmlerden elde edilen gelirin bir bölümü, katılan ülkelerin COVID-19 araştırmalarına aktarılacak.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.